Kums was niet goed genoeg voor Anderlecht: zo waren er nog

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 23 reacties
Kums was niet goed genoeg voor Anderlecht: zo waren er nog
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Anderlecht-manager Herman Van Holsbeeck liet deze week vallen dat Sven Kums nu wel zijn plaats zou hebben bij Anderlecht. Nochtans komt hij uit de jeugd van paars-wit en lieten ze hem daar gaan wegens te tenger. Zo zijn er nog wel een paar die vertrokken en later doorbraken.

Dries Mertens

Jawel, ene Dries Mertens werd om dezelfde redenen als Sven Kums doorgestuurd bij Anderlecht. De kleine, technisch sterke middenvelder moest op de moeilijke manier carrière maken. Via AGOVV en Utrecht ging het naar PSV. Sinds enkele jaren speelt hij nu bij het Italiaanse Napoli en is hij vaste waarde bij de Rode Duivels.

Cheikh Tiote

In 2005 haalde Anderlecht de Ivoriaan Tioté naar Brussel. Daar moest hij het echter stellen met beloftenwedstrijden. Twee keer mocht hij opdraven bij de eerste ploeg. De bekeruitschakeling tegen Verbroedering Geel werd geen al te beste prestatie. 

In de Champions League speelde hij wel een goeie wedstrijd tegen Real Betis. Maar verder kwam hij niet. Ondertussen is hij al jaren vaste waarde bij Newcastle United, 134 wedstrijden speelde hij al in de Premier League.

Vadis Odjidja

De middenvelder vertrok bij paars-wit omdat hij maar geen kansen kreeg. Onder Vercauteren begon het mis te lopen. Onder Jacobs kreeg hij wel weer kansen, maar hij verkoos toch te vertrekken naar Hamburg, waar Club Brugge hem later weghaalde.

Ondertussen zit zijn carrière al een tijdje in het slop door de vele blessures. Na een uitleenbeurt aan Rotherham United mag hij wel weer terugkeren naar Norwich City, in de Premier League dus.

Jordan Lukaku

Nog zo'n talent dat uit de eigen jeugdwerking kwam. Lukaku was echter niet het makkelijkste karakter om mee te werken en mocht na jaren schipperen tussen beloften en A-ploeg vertrekken naar Oostende. En daar zijn ze er niet kwaad om...

Fernando Canesin

Nog eentje die bij Oostende het mooie weer maakt. De Braziliaan kwam uit het niets opduiken bij Anderlecht, mocht ook veel spelen, maar belandde opnieuw op de bank. Canesin is dezer dagen de motor van competitieleider Oostende.

Roland Lamah

Lamah moest zich bij Anderlecht tevreden stellen met zes invalbeurten. Na zijn uitleenbeurt aan Roda JC - waar hij clubtopschutter werd - ging het echter snel voor de middenvelder. Bij Le Mans mocht hij al snel zijn debuut maken in het eerste elftal, maar kon niet voorkomen dat het team zakte in 2010. 

Vandaar ging het naar Osasuna en Swansea. Intussen is hij actief bij het Hongaarse Ferençvaros. Lamah is zelfs Rode Duivel geweest.

Maarten Martens

Martens kende zijn beste periode bij AZ, waar hij van 2006 tot 2014 speelde. De middenvelder was er de draaischijf van het team, dat zelfs CL-voetbal wist af te dwingen. Een harde tackle van Gill Swerts was het begin van veel miserie. Maar hij verzamelde wel al negen caps voor de nationale ploeg. 

Andere jongens

Yannis Mbombo, Nordin Jbari, Thomas Foket, Geoffrey Mujangi Bia, Onur Kaya, Ilombé Mboyo, Hervé Kage, Sandy Walsh,...
 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties