'Antwerp profiteert van slecht nieuws voor Club Brugge'

'Antwerp profiteert van slecht nieuws voor Club Brugge'
Foto: © SC

Er komt beetje bij beetje schot in het Brugse stadiondossier en tegen 2019 staat er een nieuwe tempel op de Blankenbergsesteenweg. Maar: vermoedelijk wel zonder overheidsgeld. Antwerp kan daar van profiteren.

Uit de ontwerpnota voor het milieueffectenrapport (MER) is gebleken dat als Club een stadion bouwt op de site Blankenbergsesteenweg, dat geen onoverkomelijke hinder met zich zou meebrengen.

Met andere woorden: de weg naar een nieuw stadion ligt nu helemaal open voor blauw-zwart. Al zal het dat volgens Het Nieuwsblad wel moeten doen zonder Vlaamse subsidies. Minister Philippe Muyters voorzag namelijk geen geld voor een project in Brugge waar niet én Club én Cercle in betrokken zijn.

Wij gaan door met ons stadion, met of zonder subsidies -

Bart Verhaeghe

En aangezien Cercle Brugge vermoedelijk in (een verkleind) Jan Breydel zou blijven, vallen de 2,5 miljoen euro subsidies weg. "Wij gaan door met ons stadion, dat sowieso", klonk het alvast fors bij Bart Verhaeghe.

Wie kan profiteren van het wegvallen van de subsidies voor blauw-zwart? Antwerp. Zij staan volgens ATV namelijk tweede op een wachtlijst, vlak na Lokeren. De Vlaamse subsidie voor het verbouwen van een stadion is op 750.000 euro vastgesteld, dus zouden de werken aan Daknam en Den Bosuil binnenkort deels kunnen worden gerecupereerd via het overheidsgeld.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties