Jacobs laatste T1 die Anderlecht naar de zege loodste op Sclessin: "Dit is héél verwonderlijk"

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 2 reacties
Jacobs laatste T1 die Anderlecht naar de zege loodste op Sclessin: "Dit is héél verwonderlijk"
Foto: © photonews

Anderlecht kan in aanloop naar de klassieker tegen Standard maar beter de jongste geschiedenis mijden. Sclessin ligt de Brusselaars de laatste jaren hoegenaamd niet. En dus ging Voetbalkrant.com aankloppen bij Ariël Jacobs.

Die Diegemnaar was de laatste coach die met Anderlecht de volle buit pakte bij Standard. (lees meer) Als we Jacobs de vraag voorleggen, moet hij toch even nadenken.

Zeven matchen is lang gelet op het slechte parcours van Standard 

Ariël Jacobs

"Ik gok op vier jaar geleden? "Het juiste antwoord is drie jaar, maar in het PO-systeem dikt de teller met zeven matchen aardig aan. "Dat is héél lang en verwonderlijk, gelet op het slechte parcours van Standard de jongste seizoenen."

Van die befaamde overwinning in de Vurige Stede herinnert Jacobs zich slechts enkele flarden. "Matchen tegen Club Brugge en Standard zijn zo emotioneel geladen. Men weet nooit waar men aan begint en waar het eindigt."

Randzaken, angst, een behouden aanpak, ... Waarom wil het voor Anderlecht de laatste jaren niet lukken? "Een verplaatsing naar Sclessin is al vijftig jaar een moeilijke klip en dat zal het ook blijven", aldus Jacobs. "Wat de klassering van beide ploegen ook mag zijn."

Een wedstrijd die bol staat van kleine zaken die grote afmetingen kunnen aannemen

Ariël Jacobs

"Je bent beducht voor wat er kan voorvallen. De hevige Standard-fans die zich wel of niet tegen de ploeg keren. Dit is een wedstrijd die bol staat van kleine zaken die grote afmetingen kunnen aannemen."

En dus is een voorspelling maken voor zondag moeilijk. "Als Standard nu verliest, sluipt er weer twijfel in de club. Van Anderlecht wordt er na de goede reeks en knappe prestatie in Tottenham iets verwacht. Ik denk dat beide ploegen in de huidige omstandigheden tekenen voor een punt."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties