Sterkhouder KV Mechelen dicht bij nationale ploeg: "WK 2018 is de droom, selectie zit in hoekje van mijn geest"

Sterkhouder KV Mechelen dicht bij nationale ploeg: "WK 2018 is de droom, selectie zit in hoekje van mijn geest"
Foto: © Photonews

Sofiane Hanni is opnieuw erg sterk bezig de laatste weken. Op anderhalve maand scoorde hij zes keer en strooide hij ook kwistig met belangrijke passes. Een mooie beweging op tijd en stond? Geen probleem. Genoeg reden voor de Algerijnse voetbalbond om hem met argusogen te volgen.

Tot een selectie kwam het vooralsnog niet, maar ze lijkt nakend: "In de Algerijnse media wordt er druk over gesproken, dat klopt", geeft Hanni aan in gesprek met Voetbalkrant.com.

"Natuurlijk wil ik dat ze me oproepen. Het is natuurlijk aan mij om net dat tikkeltje extra altijd te laten zien op het veld, nog net iets beter te trainen zodat ze aan me denken. Het zit in een hoekje van mijn geest en ik hoop dat ik een selectie kan afdwingen."

WK 2018 is de droom -

De komende jaren wil de 24-jarige Hanni graag iets betekenen voor Algerije: "Ik vergeet mijn roots niet. En het WK 2018 is de ultieme droom. Ons land heeft laten zien op het vorige WK dat er rekening mee moet worden gehouden", aldus Hanni.

"Bovendien maken steeds meer spelers de dienst uit in Europa en er zijn er verschillende die het ook erg goed doen. Ze nemen ons stilaan serieus, het WK 2018 halen is dus zeker mogelijk met Algerije. Maar ik persoonlijk zou al blij zijn met die eerste selectie."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties