Gent, Anderlecht en Club Brugge doen straffer in Europa dan vorig jaar!

Diederik Geypen
Diederik Geypen
| 1 reacties
Gent, Anderlecht en Club Brugge doen straffer in Europa dan vorig jaar!
Foto: © photonews

Halverwege de groepsfase in de CL en EL oogde de Belgische oogst magertjes. Samen haalden ze slechts 22% van de te behalen punten, waardoor we ze een erg slecht bilan gaven. Deels door de 9 op 9 van Gent in de terugronde kunnen we nu een ander verhaal schrijven.

We maakten in ons stukje halfweg de vergelijking met vorig jaar, toen Anderlecht, Club, Standard en Lokeren halfweg 13 op 36 hadden (of 36% van het maximum aantal punten), wat in schril contrast stond met de 22% dat we dit jaar halfweg hadden gehaald.

Na matchdag 6 was dat toen 44% van het maximum, want Anderlecht haalde in de CL 6 op 18, Club Brugge 12 punten in de Europa League, Lokeren 10 en Standard 4. 32 op 72 dus.

Plots overtreffen we ons!

De Belgische teams presteerden vorig seizoen een pak beter halfweg de groepsfase. Maar dit seizoen hebben de Belgische teams wel degelijk ook een serieuze inhaalbeweging gedaan.

Gent klokt af op 10 op 18 in de Champions League, Club Brugge pakte 5 op 18 in de EL en Anderlecht zelfs 10 op 18. Met dank dus aan de goede terugrondes geeft dat 25 op 54, of zelfs 46% van het maximum. En dus overtreffen we zelfs vorig seizoen!

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties