Gent en Anderlecht Europese lente in, gevolgen voor de coëfficiënt

Gent en Anderlecht Europese lente in, gevolgen voor de coëfficiënt
Foto: © SC

Gent en Anderlecht zijn er ook na Nieuwjaar nog bij in de Europa League. En dat geeft ons toch wat extra ademruimte in de UEFA-ranking. Het ziet er naar uit dat we de negende plaats gaan vasthouden.

Het had natuurlijk nog mooier kunnen zijn als ook Club Brugge zich had geplaatst voor de volgende ronde, maar met de vier bonuspunten die AA Gent heeft gepakt door zich te plaatsen voor de volgende ronde van de Champions League laten we de tegenstand ver achter ons.

Alles wat we er nu nog bijpakken is bonus, we zijn Nederland al lang voorbij en gaan door hen niet meer worden ingehaald. Sterker nog: tenzij PSV ineens uitpakt met grote stunts gaan we enkel verder weglopen, aangezien Ajax, AZ en Groningen eruit liggen in de Europea League.

Niet dat die 9e plek zoveel meer oplevert dan een 10e, al mag het team dat eerst de Europese wei in moet vanaf volgend jaar dan de tweede voorronde overslaan en meteen in de derde inschuiven.

Oekraïne inhalen, of naar toekomst kijken?

Rest de vraag: kunnen we ook nog dromen van de achtste plaats? Neen, daarvoor is ook hier de kloof te groot - temeer er met Dynamo Kiev en Shakhtar Donetsk ook nog twee ploegen kunnen blijven sprokkelen.

Tenzij Anderlecht of AA Gent natuurlijk een bijzondere campagne opstarten en de twee teams uit Oekraïne er meteen uitliggen. Maar: eigenlijk is dat niet de strijd die we moeten vechten. We moeten naar de toekomst kijken: volgend seizoen verliezen we de punten uit ons topjaar 2011-2012 en moeten we achterom kijken naar Turkije, Zwitserland en andere landen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties