Griekse specialist analyseert nieuwe Genk-spits: "Een kanon in zijn linkervoet en hij gaat vol voor elke bal"

Griekse specialist analyseert nieuwe Genk-spits: "Een kanon in zijn linkervoet en hij gaat vol voor elke bal"
Foto: © Photonews

Nikolas Karelis landt vandaag in Brussel en trekt dan door naar Genk om er zijn medische testen af te leggen en zijn contract voor 3,5 jaar te tekenen, met 500.000 euro per jaar. Wij gingen bij Panathinaikos-watcher Chris Giannoulis te rade over zijn kwaliteiten.

Giannoulis is heel positief als het op Karelis aankomt. "Hij was de beste Griekse aanvaller in 2015", vertelt de journalist ons. "Hij is snel en heel sterk. Hij zet enorm veel druk op de defensie van de tegenstander. In zijn linkervoet heeft hij een kanon. Hij werkt ook hard en heeft een heel goed karakter."

Karelis zal bij Genk de spits waarschijnlijk alleen bevolken, met Kebano kort achter hem. "Hij kan als eenzame spits spelen als de ploeg op de counter speelt", meent Giannoulis. "Maar hij is op zijn best met een man in steun."

Zijn afwerking moet nog verbeteren

Ondanks dat alles heeft de nieuwe 23-jarige aanvalsleider van de Limburgers ook nog wat werkpunten. "Hij moet zijn afwerking nog kunnen verbeteren. Zijn rechtervoet en zijn passing vanop de flank zijn ook (nog) niet top. Zijn kopspel is niet zijn sterkste punt, maar hij kan het wel."

Maar wat Peter Maes het liefst zal horen, is misschien wel waarmee Giannoulis afsluit. "Hij gaat voor elke bal, of het nu in de lucht is of op de grond. Hij geeft nooit op!" Woorden die in Limburg gesmaakt zullen worden.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties