Oude gloriën Jan Ceulemans: "Elke keer opnieuw vond hij zijn boxershort terug... in de koelkast!"

Cédric De Volder
Cédric De Volder
| 0 reacties
Jan Ceulemans: "Elke keer opnieuw vond hij zijn boxershort terug... in de koelkast!"
Foto: © Photonews

Elke week duiken we in onze archieven, op zoek naar één van de oude gloriën die ons voetbal rijk is. Jan Ceulemans is natuurlijk één van de absolute smaakmakers van het Belgische voetbal.

Jan Ceulemans zal altijd in de Belgische (voetbal)geschiedenisboeken staan. De Lierenaar is met zijn 96 caps nog steeds onze recordinternational. Daarnaast zal hij ook altijd gezien worden als hét absolute boegbeeld van Club Brugge.

"Nochtans brak ik als zestienjarig broekventje door bij de eerste ploeg van Lierse SK", vertelt Sterke Jan. "Dat was een kleedkamer met onder anderen Herman Helleputte en ik werd er uitstekend ontvangen."

En Ceulemans heeft goede herinneringen aan zijn tijd bij de Pallieters. "We speelden Europees voetbal en waren een echte vriendengroep. Door Lierse kon ik ook een transfer naar Club Brugge afdwingen."

Anno 2016 geniet Ceulemans van de rust. Na zijn vertrek bij KMSK Deinze eind vorig seizoen zat hij niet meer in een dug-out. "Al heb ik nog steeds de ambitie om als coach aan de slag te gaan. Al is eerste klasse een afgelopen verhaal, vrees ik."

Mijn mooiste moment? Het EK 1980 in Italië! Daar is alles begonnen

Jan Ceulemans

Maar terug naar de glorieuze voetbalcarrière. Het mooiste moment, zoals Garry Hagger zou zingen? "Dat is zonder twijfel het Europees kampioenschap van 1980 in Italië."

"Eigenlijk begon toen alles voor me! Ik had er een eerste seizoen én titel opzitten met Club Brugge en kon bevestigen met de Rode Duivels. Ik herinner me heel veel mooie momenten, maar dat steekt er voor mij bovenuit."

Tot slot gaan we natuurlijk nog eventjes over de typische kleedkamerhumor. "Ik was zo'n beetje de beschermengel van Jan Goyvaerts. Ook hij was van Lierse en kwam voor Club Brugge voetballen."

"Maar zo'n nieuwe jongen moet natuurlijk het één en ander ondergaan. Gille Van Binst vond het zo plezant om zijn boxershort elke keer opnieuw te verstoppen... in de koelkast!"

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties