UPDATE: Terugkeer Boussoufa naar landskampioen Gent wordt steeds waarschijnlijker

UPDATE: Terugkeer Boussoufa naar landskampioen Gent wordt steeds waarschijnlijker
Foto: © Photonews

Mbark Boussoufa wordt nog maar eens aan een terugkeer naar België gelinkt. De voormalige smaakmaker van KAA Gent en RSC Anderlecht zou terecht kunnen in... de Ghelamco Arena. En naargelang wij horen, wordt die terugkeer steeds waarschijnlijker.

Op Russische voetbalwebsites circuleert het gerucht dat KAA Gent en Mbark Boussoufa momenteel onderhandelen over een transfer. Blijkbaar mogen we het gerucht nu serieus gaan nemen, want Boussoufa zou momenteel onderweg zijn om zijn transfer naar de landskampioen zelf te onderhandelen, zoals hij ook met Anderlecht deed.

Feit is dat indien Boussoufa de Russische bank echt beu is, hij bij Gent zeker serieus zal moeten inleveren. En wat met de voetbalfilosofie van Hein Vanhaezebrouck en Michel Louwagie? Waar gaan ze Boussoufa inpassen in hun huidig systeem? Vanavond wordt er nog meer nieuws verwacht, maar het zou de meest spraakmakende transfer van de mercato worden.

RSC Anderlecht?

Boussoufa zat bij Lokomotiv Moskou wel op een dood spoor én wil hij ook vertrekken uit Rusland. In het tussenseizoen werd RSC Anderlecht nog in verband gebracht met Boussoufa. Ook PAOK en Olympiakos hebben interesse, maar Boussoufa zou zich op vertrouwde grond weer willen lanceren. Ook de CL spreekt hem natuurlijk aan.

Gent heeft echter een salarisplafond dat rond de 850.000 euro ligt. Zes maanden huren lijkt dus waarschijnlijk, waarbij Boussoufa op het einde van het seizoen transfervrij is en kan kiezen waar hij naartoe kan.

Benieuwd ook of de groep van Gent, die heel 'down to earth' is, een vedette als Boussoufa makkelijk zal accepteren indien het doorgaat.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties