Platini en Blatter krijgen strafvermindering om deze opvallende reden

Jacob Delabastita
Jacob Delabastita
| 2 reacties
Platini en Blatter krijgen strafvermindering om deze opvallende reden
Foto: © Photonews

De twee topbestuurders van FIFA en UEFA hebben in beroep twee jaar strafvermindering gekregen. Die straf kregen ze eerder wegens een verdachte betaling.

Tegen de beslissing om de twee bonzen te schorsen werd door twee partijen beroep aangetekend. Langs de ene kant door de beschuldigden zelf, omdat "de betaling volledig legaal was", langs de andere kant door de FIFA-onderzoekscommisie die de straf te licht vond. Beide bezwaren werden van tafel geveegd.

Waarom ze dan wel strafvermindering krijgen? De twee heren konden rekenen op verzachtende omstandigheden. Volgens de beroepscommissie van de FIFA hebben ze al zo veel betekend voor het voetbal dat ze twee jaar minder geschorst moeten worden.

Beruchte betaling

De schorsing kregen ze dus vanwege een verdachte betaling. De transactie van omgerekend 1,8 miljoen euro werd goedgekeurd door Blatter. Volgens de voetbalbestuurders was dat bedrag een vergoeding voor werkzaamheden die Platini voor de FIFA uitvoerde tussen 1999 en 2002. De ethische commissie is van mening dat het om smeergeld gaat.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties