Veel ploegen hebben nog iets om voor te spelen vanavond, hier het overzicht!

Veel ploegen hebben nog iets om voor te spelen vanavond, hier het overzicht!
Foto: © Photonews

Omstreeks 19.50 uur gaan we alles weten: wie is leider, wie gaat naar play-off 1 en wie degradeert naar tweede klasse. In bijna elke wedstrijd is er nog wel iets waarvoor wordt gespeeld. Wij lijsten nog even kort alles op, zodat u niets hoeft te missen vanavond.

Club Brugge: winnen of gelijkspelen is voldoende om als leider de reguliere competitie af te sluiten én dus al een Europees ticket te pakken, al zal blauw-zwart meer willen.

AA Gent: maakt mits verlies van Club Brugge nog kans op die eerste plaats. Moet dan wel eens voorbij zwarte beest Charleroi raken en zal al blij zijn dat de Zebra's niet in play-off 1 terechtkomen.

Standard: winst levert een stekje in play-off 1 op, maar KV Mechelen zal er op gebrand zijn om dat te verhinderen. Het "geval Renard" zo u wil.

Zulte Waregem: moet voorbij RMP raken en hopen dat Standard niet wint in Mechelen, enkel dan is play-off 1 nog een mogelijkheid.

KV Kortrijk: winst kan ook voor hen nog play-off 1 opleveren, maar dan mag Essevee niet winnen van Moeskroen én moet Standard verliezen in Mechelen.

Moeskroen: wil toch ook nog een overwinning boeken om minstens de 15e plaats te vermijden, want dan zit het seizoen erop.

OHL en STVV: een puntje brengt hen normaal gezien de redding op, anders moeten ze hopen dat Westerlo vooral niet wint en zo over hen springt.

Westerlo: moet sowieso winnen. OHL of STVV moeten verliezen, anders is degradatie een feit. Beide teams moeten verliezen om play-off 2 te halen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties