Pandoering voor Italië, ook Ierland en Zweden winnen niet

Pandoering voor Italië, ook Ierland en Zweden winnen niet
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

De Rode Duivels kregen een lesje van Portugal, maar wat deden de tegenstanders in de groepsfase op het komende EK? Wel, die waren ook niet helemaal op de afspraak.

Duitsland - Italië 4-1

Italië stond voor een echte test: een bezoek aan Duitsland, dat iets recht te zetten had na de nederlaag tegen Engeland, een een aantal andere tegenvallende resultaten.

De wereldkampioen had dat goed begrepen en stuurde Italië met zware 4-1 cijfers naar huis. Okaka liet zich opmerken: hij leverde de assist af voor de eerredder van El Shaarawy.

Ierland - Slovakije 2-2

Opvallend scoreverloop in Ierland. De thuisploeg kwam eerst op achterstand, boog die met twee penalty's helemaal om en slikte uiteindelijk nog een tegentreffer via een own-goal. En dat allemaal in de eerste 45 minuten.

Zweden - Tsjechië 1-1

Ook Zweden kon niet winnen. Berg bracht het team van Ibrahimovic op voorsprong, maar Vydra voorkwam een nederlaag voor de bezoekers.

Engeland - Nederland 1-2

Een opvallende uitslag in Wembley toch wel. Engeland kreeg niets dan lof na de zege tegen Duitsland, maar staat intussen weer met de voetjes op de grond.

Vardy leek de Engelsen op weg te zetten naar een nieuwe zege, maar Vincent Janssen besliste daar anders over. Met een doelpunt en een assist voor Narsingh had hij een belangrijk aandeel in de overwinning van Oranje.

Frankrijk - Rusland 4-2

Frankrijk speelde zijn eerste thuiswedstrijd na de dramatische gebeurtenissen in Parijs. Dat gebeurde tegen Rusland en Les Bleus bewezen dat ze in de breedte over een van de sterkste selecties in Europa beschikken. De Franse doelpunten werden gemaakt door Kanté (zijn eerste), Gignac, Payet en Coman.

Overige uitslagen:

Estland - Servië 0-1
Macedonië - Bulgarije 0-2
Griekenland - IJsland 2-3
Noorwegen - Finland
Zwitserland - Bosnië-Herzegovina 0-2
Oostenrijk - Turkije 1-2
Schotland - Denemarken 1-0

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties