Terugkijken op én vooruitblikken naar met... Club Brugge: "We willen de titel, maar dát is onze ambitie"

Cédric De Volder
Cédric De Volder
| 0 reacties
Terugkijken op én vooruitblikken naar met... Club Brugge: "We willen de titel, maar dát is onze ambitie"
Foto: © Photonews

De kampioenendans gaat beginnen! Play-off 1 wordt tien speeldagen lang het strijdtoneel voor onze zes beste teams. De inzet: de titel en enkele Europese tickets. Wij kijken terug naar de reguliere competitie en blikken vooruit met de hoofdrolspelers. Eindigen doen we met de leider: Club Brugge.

REGULIERE COMPETITIE: ONDERSCHEIDING

Club Brugge begon met een héél duidelijk plan aan de competitie: top zijn voor play-off 1. Voor dat doel moest zelfs de Europa League wijken. Er werd dan wel voluit gegaan in Europa, maar de beste pionnen kregen regelmatig rust.

"Ik heb al in de voorbereiding aangekondigd dat we een mindere start zouden nemen", zijn de woorden van Michel Preud'homme vandaag profetisch. De teller stopte op 64 punten - drie punten meer dan een jaar geleden - én de leidersplaats.

DOELSTELLING: DE TITEL, MAAR...

"Natuurlijk willen we de titel pakken", vertelt Preud'homme. "Maar deze play-offs voelen niet aan als een groot examen. Eigenlijk is ons doel al bereikt. Nu zijn het details die over alles zullen beslissen."

Wat is dat doel dan? "Club Brugge is een topclub. We willen er elk jaar bij zijn: titelstrijd, Beker van België en de poulefase van een Europees toernooi. Maar ook onze speelstijl, de meeste fans,..."

Club Brugge is een topclub. We willen er elk jaar bij zijn

Michel Preud'homme

De voorbije weken heeft blauw-zwart de basis voor die langverwachte titel gelegd onder een Spaans zonnetje. "Het was de bedoeling om vertrouwen op te doen na de finale van de Beker van België. Ik heb er een goed oog in."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties