De ideale EK-achterhoede volgens 36-voudig Rode Duivel De Boeck: "Met Engels die zijn streng trekt, maar zonder Lukaku"

Diederik Geypen
Diederik Geypen
| 29 reacties
De ideale EK-achterhoede volgens 36-voudig Rode Duivel De Boeck: "Met Engels die zijn streng trekt, maar zonder Lukaku"

Komende donderdag maakt Marc Wilmots zijn selectie voor EURO 2016 bekend. Vooral in de verdediging en de aanval is iedereen benieuwd wie de bondscoach zal selecteren. Vandaag behandelen we met voormalig Rode Duivel Glen De Boeck de achterhoede.

Toby Alderweireld, Jan Vertonghen, Nicolas Lombaerts, Thomas Vermaelen en Jason Denayer lijken zeker van hun plek. "Daar zou ik nog twee namen aan toevoegen", opent De Boeck, goed voor 36 caps, in gesprek met Voetbalkrant.com. "Thomas Meunier en Bjorn Engels."

"Ik lees hier en daar dat Engels geen ervaring heeft op het hoogste niveau, maar je moet hem de kans geven om zo'n EK te beleven. Hij laat elke week een solide indruk na bij Club Brugge. Stel dat je hem morgen nodig hebt, zal hij zijn streng trekken."

Aan Asare zou ik niet twijfelen

Dan tellen we intussen zeven namen voor de verdediging. Voldoende volgens De Boeck of moet er nog een achtste bij? "Het belangrijkste is dat je een evenwicht krijgt in je kern. Met Alderweireld en Vertonghen kan je schuiven. Jordan Lukaku? Die vind ik onvoldoende voor dat niveau. Nana Asare? Daar zou ik dan weer niet aan twijfelen en hem direct meenemen", besluit de voormalige Rode Duivel.

De achterhoede van Glen De Boeck

Alderweireld
Vertonghen
Lombaerts
Vermaelen
Denayer
Meunier
Engels
Asare

Maandag stelden we onze ideale selectie van 23 al samen. Die kan je HIER nog eens nalezen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties