Wilmots legt nog één keer uit waarom hij voor Gillet koos: "Hij gaat een toptransfer maken. Dus zo slecht zal hij niet zijn zeker?"

Johan Walckiers
Johan Walckiers vanuit Brussel
| 34 reacties
Wilmots legt nog één keer uit waarom hij voor Gillet koos: "Hij gaat een toptransfer maken. Dus zo slecht zal hij niet zijn zeker?"
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Op hoeveel onbegrip het ook kan rekenen bij vele fans: Jean-François Gillet gaat mee naar het EK. Marc Wilmots, die de vragen over zijn derde doelman beu is, gaf voor een laatste keer de verklaring.

Eén journalist durfde het aan om nog eens te vragen naar de selectie van de 36-jarige keeper van KV Mechelen. "Kijk, ik heb dat drie maanden geleden toch al uitgelegd", begon Wilmots vrij kregelig. "Ik ben hier niet om aan de toekomst te werken. Dat is misschien voor later."

"Ik heb twee goeie jonge doelmannen en dan neem ik als derde liever een ervaren rot mee. Als hij dan moet spelen, zal hij klaar zijn. En Gillet gaat niet mee enkel voor de sfeer hé. Hij werkt héél hard."

"Als ze hem vragen om 30, 45 of zelfs een uur langer te blijven om op training iets te oefenen, doet hij dat. En hij gaat op zijn 36ste nog een mooie transfer maken. Dus zo slecht zal hij wel niet zijn zeker?", sloot Wilmots het hoofdstuk af."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 2

Nieuwste reacties