Oostenrijk voorgesteld: weinig geschiedenis, veel branie op weg naar Frankrijk

EK-dossier: Oostenrijk

Oostenrijk voorgesteld: weinig geschiedenis, veel branie op weg naar Frankrijk
Foto: © photonews

Komende zomer wordt in Frankrijk het Europees kampioenschap georganiseerd. Wij stellen alvast de deelnemende landen aan u voor. Vandaag vervolgen we met Oostenrijk.

Vorige deelnames: één keer organisator

Op WK's zagen we Oostenrijk vaak aan het werk, maar op het EK was het lange tijd huilen met de pet op. Net zoals de Rode Duivels hadden de Oostenrijkers een organisatie nodig om in 2008 eens te kunnen deelnemen.

Na drie wedstrijden in de groepsfase was het verhaaltje echter al geschreven. In de groepsfase werd 1 op 9 gehaald tegen Duitsland, Polen en Kroatië.

De weg naar Frankrijk: klasse!

Oostenrijk kwam vanuit pot 3 terecht in een groep met Rusland en Zweden, maar maakte in de duels tegen die landen keer op keer duidelijk dat het de vorm te pakken had.

Enkel tegen Zweden werd een gelijkspelletje toegestaan, verder was het parcours met 28 op 30 perfect. Montenegro, Liechtenstein en Moldavië leverden geen problemen op.

Topschutter: Toni Polster

Gewezen held van Austria Wien en Sevilla, die in zijn carrière twee keer Oostenrijks speler van het jaar werd en alles samen 44 keer scoorde voor zijn land in 95 interlands.

Polster stopte in 2000 zijn actieve carrière. Hij is ook tweede in het lijstje van recordinternationals, al troeft een andere gewezen held hem daar nipt af.

Recordinternational: Andreas Herzog

Die recordinternational is namelijk nog steeds ene Andreas Herzog, die als enige de kaap van de 100 al wist te lichten (103). De middenvelder is ondertussen ook al een dikke tien jaar gestopt met zijn actieve carrière, momenteel traint hij de Amerikaanse beloften.

Blikvangers

Oostenrijk blinkt uit met ervaring in de verdediging met oa. aanvoerder Christian Fuchs, maar het is natuurlijk Marko Arnautovic die de show steelt bij de Oostenrijkers. Klik HIER voor de volledige doorlichting!

Babes

De Oostenrijkse vrouwen zijn een beetje een onontgonnen gebied misschien, maar er loopt wel heel wat lekkers rond. Wij vonden een aantal bijzonder aantrekkelijke wags. Klik HIER om ze te bewonderen!

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Voetbalkrant.com

Al meer dan 21813 voetbalfans gingen je voor!

Met de Voetbalkrant nieuwsbrief ontvang je dagelijks al het laatste voetbalnieuws van jouw favoriete competities, ploegen of spelers per mail.

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties