Zaakwaarnemer Vanzeir licht toe: "Dat was hét sein om tot een akkoord met Genk te komen"

Timothy Collard
Timothy Collard
| 0 reacties
Zaakwaarnemer Vanzeir licht toe: "Dat was hét sein om tot een akkoord met Genk te komen"
Foto: © Photonews

Dante Vanzeir zette afgelopen week zijn krabbel onder een contract bij KRC Genk en de jongeling wordt tijdens de voorbereiding opgenomen in de A-selectie. Peter Maes zal zich in de handjes wrijven, want Vanzeir is absoluut een ruwe diamant.

Vanzeir schitterde op het WK U17 in Chili, maar toen hij terugkwam van dat WK begon de miserie eigenlijk. Verschillende clubs trokken aan de mouw van het jonge talent, terwijl Genk hem zo snel mogelijk een nieuw contract wilde laten tekenen.

De onderhandelingen bleven maar aanslepen en Genk stelde de speler vlak voor Nieuwjaar een ultimatum. Als hij niet bijtekende, mocht hij niet mee op oefenstage. Vanzeir tekende niet, en ging bijgevolg niet mee op trainingskamp.

"Dat Dante Vanzeir niet mee mocht op oefenstage, was heel erg pijnlijk" - Nico Vaesen

Het water tussen club en speler was de voorbije maanden erg diep, maar toch bleef de deur blijkbaar altijd op een kier staan. “Het was een moeilijke periode, hé”, geeft zaakwaarnemer Nico Vaesen toe in een gesprek met Voetbalkrant.com.

“Dat Dante niet mee mocht op oefenstage, was heel erg pijnlijk. De deur leek dicht, maar toch zijn we altijd met Genk blijven spreken. We wilden alles rustig bekijken en uiteindelijk gaven de sportieve garanties die Dante bij Genk kreeg de doorslag.”

"Peter Maes heeft een krachtig signaal gegeven. Dat was voor ons hét sein om tot een akkoord te komen"

Nico Vaesen

Die sportieve garanties houden in dat Vanzeir in de pikorde de derde aanvaller van Peter Maes wordt. “De trainer heeft daarmee een krachtig signaal gegeven en dat was voor ons hét sein om tot een akkoord te komen. Bovendien speelt Dante al van zijn achtste bij Genk, hij wil dan ook héél graag doorbreken bij deze club.”

En wat kan Vanzeir de ploeg van Maes nu bijbrengen? “Dante kan als schaduwspits en rechtsbuiten uit de voeten. Hij heeft heel wat mogelijkheden, kan de ploeg diepgang bijbrengen, heeft scorend vermogen en staat stevig op zijn benen.”

"De mensen moeten niet verwachten dat Vanzeir jongens als Samatta of Karelis uit de ploeg gaat spelen"

Nico Vaesen

“Maar”, onderbreekt Vaesen zichzelf: “Hij moet ook nog de nodige progressie maken, natuurlijk. We hebben de verschillende aanbiedingen die er waren – en er waren er heel wat – zorgvuldig tegenover elkaar afgewogen en uiteindelijk bleek Genk de beste club om die progressie te boeken.”

“De mensen moeten niet verwachten dat Dante op korte termijn jongens als Samatta of Karelis uit de ploeg gaat spelen. Hij zal tijd nodig hebben om de stap naar de A-kern te verteren, maar die jongen heeft kwaliteiten én een goede mentaliteit", besluit Vaesen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties