Lof voor Anderlecht-nieuwkomer: "Hij kan één van de belangrijkste spelers in de toekomst worden"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 32 reacties
Lof voor Anderlecht-nieuwkomer: "Hij kan één van de belangrijkste spelers in de toekomst worden"
Foto: © Photonews

Anderlecht boog zaterdag in Moeskroen een 1-0 achterstand om in een 1-2 zege. Marc Degryse zag een heel sterke Sofiane Hanni aan het werk, maar de ex-speler van KV Mechelen mag volgens de analist wel niet meer in de spits geposteerd worden.

"Eigenlijk is Anderlecht nog goed weggekomen op het veld van Moeskroen", opent Marc Degryse. "Het werd 1-0 tegen de gang van het spel in, maar Moeskroen kon de voorsprong verdubbelen. De overwinning was een meevaller voor Weiler. De nieuwe trainer van paars-wit trekt een duidelijke lijn en dan heb je resultaten nodig om iedereen mee te krijgen."

Slim en technisch sterk

"Weiler nam een paar gedurfde beslissingen. Hij liet Defour rusten, maar vooral de positiewissel van Hanni was opvallend", klinkt het bij de analist. "Hem als spits gebruiken, zou ik niet meer doen. Je ziet aan alles dat Hanni één van de belangrijkste spelers van Anderlecht kan worden in de toekomst."

"Hij is slim, heeft technisch overzicht en hij voelt aan wat er gaat gebeuren. Maar in de spits heeft hij niets te zoeken. Ook Chipciu vond ik nuttig, De Maio kon me dan weer niet helemaal overtuigen", besluit Degryse in HLN.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties