Vreemd verhaal: deze man speelde al voor de Belgische beloften, maar wordt door de KBVB niet als 'echte' Belg gezien

Redactie
| 4 reacties
Vreemd verhaal: deze man speelde al voor de Belgische beloften, maar wordt door de KBVB niet als 'echte' Belg gezien
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Een vreemd verhaal. Anders kan je het niet definiëren. Théo Defourny (24) is een Belg die al voor de Belgische beloftenploeg uitkwam, maar toch wordt hij niet als een echte Belg gezien.

Nu ja, dat behoeft natuurlijk een uitleg. Defourny werd in het Franse Bourg-Saint-Maurice geboren, waardoor hij de dubbele nationaliteit (Belg/Fransman) heeft. De doelman genoot zijn jeugdopleiding bij Olympique Lyon en dus niet in België, en daarom wordt hij niet als een in België opgeleide speler gezien.

Vervelend, zeker als je weet dat Moeskroen de doelman vorig jaar binnenhaalde om het tekort aan in België opgeleide spelers op te vangen. Een pijnlijke vergissing, waardoor Defourny soms zelfs naast een plaats in de wedstrijdselectie van Les Hurlus greep.

"Een grote ontgoocheling"

Theo Defourny

Defourny zit zelf natuurlijk ook verveeld met de zaak, zo laat hij weten in een gesprek met La Dernière Heure. “Het was een grote ontgoocheling, toen ik het te horen kreeg. Vorig seizoen wilde de KBVB me niet erkennen als Belg, omdat ik op dat moment nog geen drie seizoenen in de Belgische competitie had gespeeld.”

“Maar nu zit ik wel aan drie seizoenen in de Belgische competitie. Ik vraag me af of ze bij de Belgische Voetbalbond mijn seizoen bij Antwerp (2011-2012) niet vergeten mee te tellen”, besluit de goalie van Moeskroen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties