Tielemans over transfers, leugenaars en zijn eigen vorm:: "Wie niet loopt, speelt niet, zo simpel is het"

Johan Walckiers
Johan Walckiers vanuit Neerpede
| 9 reacties
Tielemans over transfers, leugenaars en zijn eigen vorm:: "Wie niet loopt, speelt niet, zo simpel is het"
Foto: © photonews

Youri Tielemans is tegenwoordig 'goed bezig', zoals ze dat in de volksmond zeggen. Enkel op het veld van STVV kende hij - net als zijn hele ploeg - een mindere dag. Maar zijn niveau ziet eindelijk een constante lijn.

Maar binnenkort gaat hij het zonder Defour en Praet op het veld moeten doen. Zal het nog hetzelfde zijn? "We hebben ook heel veel kwaliteit binnengehaald en ik weet dat meneer Van Holsbeeck nog heel hard aan het werken is om de laatste transfers af te werken", zei Tielemans, die heel wat meer kilometers afmaait onder René Weiler.

Tielemans staat ook heel wat scherper.

"Dat had de coach ook direct gezegd toen hij aankwam. Het middenveld moet heel veel lopen. En wie niet loopt, speelt niet. Zo eenvoudig is het", aldus de tiener. "Ik werk ook aan meer agressiviteit in mijn spel te leggen. En dat gaat steeds beter."

Vorig seizoen verviel Anderlecht in de nare gewoonte om het tegen de 'kleine clubs' te laten afweten. "Maar dat was vorig seizoen Er gebeurden toen rare dingen. maar daar moeten we niet meer naar kijken, dat is het verleden. Nu moeten we met z'n allen naar voor kijken. Dit seizoen is de mentaliteit er wel steeds vanaf het begin."

Ik ben het slachtoffer, hij is een leugenaar. Ik heb dat helemaal niet gezegd. Dat zijn mensen die een eigen leven proberen uit te vinden...

En dan over zijn eigen toekomst... Want er was deze week het bizarre bericht dat José Mourinho contact met hem opgenomen had. Iets dat hij zelf razendsnel ontkende op de sociale media van de club. "Ik weet echt niet van waar dat komt. Ik ken die man ook niet die dat uitbracht. Maar hij bracht me daarmee schade toe. Ik ben het slachtoffer, hij is een leugenaar. Ik heb dat helemaal niet gezegd. Dat zijn mensen die een eigen leven proberen uit te vinden..."

"Ik heb gezegd dat ik blijf. Er waren wel wat gesprekken, maar ik heb de beslissing genomen om te blijven. Ik zit met honderd procent met mijn hoofd bij Anderlecht."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties