Brabec legt uit waarom hij niet voor Anderlecht, maar wél voor Genk koos
Timothy Collard
Timothy Collard
| 20 reacties

Jakub Brabec legt uit waarom hij niet voor Anderlecht, maar wél voor Genk koos

Brabec legt uit waarom hij niet voor Anderlecht, maar wél voor Genk koos
Foto: © Photonews

KRC Genk versterkte zich tijdens de laatste uren van de zomermercato met Jakub Brabec. Een welgekomen aanwinst in verdedigend opzicht en een man die tevens ook op het verlanglijstje van... RSC Anderlecht stond.

Brabec was in beeld bij Anderlecht, maar uiteindelijk speelde Genk veel korter op de bal dan de concurrent uit Brussel. "Ik voelde dadelijk dat deze club zeer veel ambitie uitstraalt", noteerde Sporza uit de mond van Brabec op diens officiële presentatie.

De Tsjech had het natuurlijk ook over die interesse van Anderlecht. Brabec zette meteen de puntjes op de ‘i’. "Ik wil ontkennen dat ik dicht bij Anderlecht stond. Genk heeft altijd meer interesse getoond. Genk had mij begin juni al uitgenodigd om naar hier te komen. Bovendien had ik een zeer positief gesprek met mijn landgenoot Daniel Pudil."

Nationale ploeg

"Dit is een grote stap in mijn carrière, want ik ben ervan overtuigd dat de kwaliteit van het voetbal in België hoger ligt dan in Tsjechië. Ik heb hier vandaag al getraind en dat was meteen hard. Ik heb door de transferperikelen enkele dagen niet getraind, maar ik hoop snel te kunnen spelen. Via Genk wil ik ook mijn plaats bij de Tsjechische nationale ploeg heroveren", besloot de verdediger.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties