Teodorczyk, Vossen, Leye, Perbet,... Wie wordt topschutter van de play-offs?

Yannick Lambrecht
Yannick Lambrecht
| 5 reacties
Teodorczyk, Vossen, Leye, Perbet,... Wie wordt topschutter van de play-offs?

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Dit weekend begint het gedeelte van het seizoen waar iedereen op zit te wachten: de play-offs. Spektakel en drama gegarandeerd, maar wie zal er voor de doelpunten zorgen? Dit gebeurde er in de voorbije seizoenen.

Mbaye Leye heeft al het meeste gescoord in play-off 1, in totaal 19 goals in 38 matchen (15 voor Zulte Waregem, 2 voor AA Gent en 2 voor Standard). De Senegalees zal ongetwijfeld opnieuw een belangrijke rol spelen in het verhaal van Zulte Waregem.

De afgelopen twee seizoenen was de topschutter van de reguliere competitie ook topschutter in de play-offs. Aleksandar Mitrovic en Jeremy Perbet waren de spitsen die hun lijn konden doorzetten. Die laatste is tevens de enige speler die aan dubbele cijfers geraakte.

Deze keer zal de Gouden Stier hoogstwaarschijnlijk naar Lukasz Teodorczyk gaan, dus hij wordt zeker ook een van de aanvallers om in het oog te houden tijdens play-off 1. Jelle Vossen, tweede in de topschuttersstand, maakte in 2012 al een keertje de meeste goals van de play-offs.

Twee keer kwam de topschutter van de nacompetitie uit play-off 2. In het seizoen 2013/14 scoorde Habib Habibou 7 keer voor AA Gent en in 2010/11 vond Paulo Henrique 9 keer het doel voor Westerlo. De andere vijf edities kwam de topschutter telkens uit Play-Off 1.

Topschutters van de play-offs

Seizoen

Topschutter play-offs

Goals

15-16

Perbet (Charleroi)

10

14-15

Mitrovic (Anderlecht)

6

13-14

Habibou (AA Gent)

7

12-13

Leye (Zulte Waregem)

8

11-12

Vossen (Genk)

7

10-11

Henrique (Westerlo)

9

09-10

Boussoufa (Anderlecht)

5

 

Wie wordt volgens u de beste schutter in PO1?

67%
17%
17%
0%
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties