Buyens gaat uit van vertrek bij Genk: "Charlton en wie weet enkele opties in België"

Timothy Collard
Timothy Collard
| 5 reacties
Buyens gaat uit van vertrek bij Genk: "Charlton en wie weet enkele opties in België"
Foto: © Photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Yoni Buyens (29) heeft een vervelend seizoen achter de rug. De middenvelder werd door KRC Genk aan KVC Westerlo uitgeleend, maar daar werd hij nauwelijks op zijn beste positie uitgespeeld. En tot overmaat van ramp degradeerde Buyens ook nog eens met Westerlo...

Met het oog op volgend seizoen is Buyens dan ook op zoek naar een nieuwe werkgever. Hoewel hij nog tot medio 2018 onder contract ligt bij Genk, heeft hij er geen toekomst meer. Een transfer lijkt in de maak.

"Als je ziet wat er op mijn positie rondloopt bij Genk..." - Yoni Buyens

“Momenteel train ik nog individueel. Als er volgende week nog geen witte rook is, begin ik in principe bij Genk aan de voorbereiding”, zegt Buyens in een gesprek met Voetbalkrant.com. “Maar als je ziet wat er op mijn positie rondloopt bij Genk, is het vrij duidelijk dat mijn speelkansen er niet groot zijn.”

“Het is dan ook de bedoeling om deze zomer een nieuwe club en een nieuwe uitdaging te vinden. Ik sta voor alles open”, benadrukt Buyens. “Uiteraard moet ik me kunnen vinden in het sportieve project van de club.”

(Lees verder onder de foto)

Verkeerd uitgespeeld bij Westerlo

Dat zegt Buyens niet zomaar. Vorig seizoen viel dik tegen voor de middenvelder. “Daar zijn verschillende redenen voor. Als ik speelde, werd ik als nummer 10 of als rechtsmidden uitgespeeld. Tja, dan verlies ik veel van mijn kwaliteiten en is het moeilijk om mijn stempel te drukken.”

“Daar heb ik het heel moeilijk mee gehad, maar oké, het is achter de rug. Ik kan je verzekeren: de honger is groot om me te bewijzen. Het is belangrijk dat ik voor de juiste club kies. Ik wil niet nog eens in een situatie verzeild geraken waarbij men mij verkeerd uitspeelt.”

(Lees verder onder de foto)

Charlton Athletic... Of toch een nieuwe uitdaging in België?

En dan stapt Charlton Athletic (tegenwoordig in de League One, de Engelse derde klasse aan de slag, nvdr.) in het verhaal. In het seizoen 2014-2015 was Buyens er al eens een jaar aan de slag en nu hebben de Engelsen opnieuw interesse. “Charlton is zeker en vast een optie”, bevestigt Buyens.

“In België is het op dit moment nog vrij stil, maar misschien zijn er hier en daar wel enkele opties. Ik wacht nog even af en zal kiezen voor het project dat het beste bij me past”, besluit de ervaren middenvelder.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties