Frutos gooit het roer om: dit zijn de opvallende nieuwigheden die hij in zijn eerste match invoerde
Johan Walckiers
Johan Walckiers vanuit Westerlo
| 14 reacties

Nicolas Frutos veranderde heel wat zaken in zijn eerste match

Frutos gooit het roer om: dit zijn de opvallende nieuwigheden die hij in zijn eerste match invoerde

Nicolas Frutos heeft zijn elftal toch redelijk overhoop gegooid ten opzichte van René Weiler in zijn eerste match. In het Westelse Kuipje werd duidelijk dat de Argentijn het over de aanvallende boeg gooit.

Eerst en vooral door het systeem te veranderen: Anderlecht trad aan in een 3-4-3, met Harbaoui als diepe spits en Onyekuru en Bruno als twee sidekicks. Drie jongens die bij Weiler niet altijd in de bovenste schuif lagen dus. Opmerkelijk: Teodorczyk en Beric zaten allebei op de bank.

Achteraan met drie dus: met Josué Sa, die door Weiler nog niet klaar geacht werd, als linkse man naast Spajic en Deschacht. Daarnaast was de rol van Sven Kums redelijk opvallend. Die mocht nu wel zijn geliefde spel spelen: de bal breed, opzij of terug spelen. Wat hem het beste uitkwam.

Basiself van zaterdag?

Obradovic en Chipciu werden dan weer als vleugelverdedigers uitgespeeld. Zij moesten driekwart van het veld bestrijken en indien mogelijk nog eens over de flankaanvallers gaan. En oh ja, in doel stond Frank Boeckx. De mening van velen was dat de basiself van zaterdag niet zoveel gaat verschillen van deze...

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

 Kwart Finales

Nieuwste reacties