Mannaert en Dury willen de play-offs afschaffen, maar niet iedereen denkt er zo over: "Dit is wel boeiend"

Diederik Geypen
Diederik Geypen
| 5 reacties
Mannaert en Dury willen de play-offs afschaffen, maar niet iedereen denkt er zo over: "Dit is wel boeiend"
Foto: © photonews

Francky Dury wil in navolging van Vincent Mannaert naar een ander competitieformat. De trainer van Zulte Waregem en de manager van Club Brugge willen af van de play-offs.

Toch is niet iedereen tegen het huidige systeem. Voormalig trainer en Standard-icoon Eric Gerets vindt het huidige format wel interessant. "In het begin hield ik niet van het PO-systeem", opent De Leeuw in La Dernière Heure. "Maar ik moet toegeven dat het wel boeiend is."

"De halvering van de punten blijft natuurlijk een kwalijk iets, voor een coach moet dit echt verschrikkelijk zijn. Maar zelfs met dit systeem zouden we in 1997 met Lierse kampioen zijn geweest. We hadden gewoon de beste ploeg van het land."

Charleroi legt dit seizoen met een klein team de topploegen het vuur aan de schenen. "Dat verrast me", gaat Gerets voort. "Hoewel Charleroi zijn beste spelers altijd laat vertrekken, lijken ze steeds sterker. Het zal moeilijk worden om Club Brugge nog in te halen, maar als het lukt ben ik de eerste om de Zebra's te feliciteren. Ook al zal ik daar de Standard-fans niet blij mee maken." (lacht)

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties