Hernan Losada kon in 2008 naar Club Brugge, KRC Genk, Standard, Osasuna, ...: "Daarom koos ik voor Anderlecht"

Diederik Geypen
Diederik Geypen
| 7 reacties
Hernan Losada kon in 2008 naar Club Brugge, KRC Genk, Standard, Osasuna, ...: "Daarom koos ik voor Anderlecht"
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Hernan Losada stopt over enkele weken met voetballen. De bijna 36-jarige spelmaker speelde twaalf jaar lang in Europa, hoofdzakelijk in België.

In 2008 verhuisde Losada van Germinal Beerschot naar Anderlecht. Ook Club Brugge trok toen fel aan zijn mouw. "Club was héél concreet", kijkt de Argentijn terug op die periode. "Mijn vader ging een gesprek aan met Luc Devroe. En ik had een goede band met François Sterchele. Hij probeerde me te overtuigen om voor Club te kiezen."

Naast blauw-zwart en paars-wit wilden nog andere ploegen de spelverdeler inlijven. "Er vonden verschillende gesprekken plaats, ook met Standard, Genk, Heerenveen en Osasuna", aldus Losada.

Mijn vader sprak met Luc Devroe, en ik had een goede band met François Sterchele

Waarom hij uiteindelijk voor de Belgische recordkampioen koos? "Anderlecht is nog steeds de grootste club van België. Ze hadden meer dan andere ploegen de ambitie om ieder jaar voor de titel te strijden. Dat gevoel wilde ik ook ervaren."

"Bovendien kon ik op die manier in België blijven, het land waarin ik me gesetteld had. En ik kon dicht bij Antwerpen blijven voetballen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nederlandse Eredivisie

Nieuwste reacties