Anderlecht geeft signaal af naar Europa: "Liverpool zwaaide met héél veel geld, maar hij koos voor ons"

Johan Walckiers
Johan Walckiers vanuit Anderlecht
| 26 reacties
Anderlecht geeft signaal af naar Europa: "Liverpool zwaaide met héél veel geld, maar hij koos voor ons"
Foto: © photonews

Anderlecht maakte vandaag bekend dat het 8 jongeren heeft weten overtuigen bij Anderlecht te blijven. De acht van de U17 zijn eveneens met België aanwezig op het EK -17. Eén van die jongens verlengen was voor hoofd opleidingen Jean Kindermans de grootste triomf: "Maar ook mijn moeilijkste ooit"

Jeremy Doku, bijna 16 en één van de grootste talenten van het land, werd het hof gemaakt door Liverpool. "Je kan niet geloven met hoeveel geld er tegenwoordig gezwaaid wordt naar die jongens, hun familie en hun entourage", aldus Jean Kindermans. "Daar kunnen wij gewoon niet aan. Hoe we hem dan toch konden overtuigen? Met ons sportieve project!"

Anderlecht heeft ook goeie voorbeelden te geven: Lukaku, Kompany, Tielemans... "Ik heb er al veel gekend die op jonge leeftijd vertrekken, maar als je die statistieken ziet van wie slaagt en wie niet... Dan merk ik toch dat er weinigen zijn die prof worden."

Eliot Matazo

"En van zij die lang gebleven zijn, zitten er toch 6-7 spelers bij die uit de opleiding van Anderlecht komen. Als je dat dan kan vertellen aan jongens als Doku, Killian Sardella, aan Zacarias Antonio, voor wie een bod van Hamburg binnen was. Die jongens trekken zich daar aan op."

Er zijn er ook die nog moeten tekenen of die ze toch willen verlengen. Eliot Matazo is daar één van. "Hij heeft me beloofd dat hij hier wil spelen. Hij is hier ballenraper geweest, hij heeft hier met vlaggen gezwaaid, hij was ballenraper bij de Youth League. Maar ik zal jullie eens naast mij zetten bij zulke onderhandelingen. Je moet eens weten hoe die jongens zot gemaakt worden door wat ik noem 'vendeurs de rêves'."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties