Icoon doet oproep aan Leko en Vanhaezebrouck voor topper: "'t Is het moment voor een propagandamatch"

Icoon doet oproep aan Leko en Vanhaezebrouck voor topper: "'t Is het moment voor een propagandamatch"

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Club Brugge-Anderlecht op speeldag 5, sommigen vinden het te vroeg, maar het kan ook zijn voordelen hebben. Doe eens zot jongens en gooi al die verdedigende plannen overboord: "Trek alle registers open", smeekt Gille Van Binst.

Van Binst is uiteraard een Anderlecht-icoon, maar zijn oproep geldt zowel voor Hein Vanhaezebrouck als Ivan Leko. "Ja, ik weet het, ze gaan geen van beiden het prestigeduel willen verliezen, maar komaan... De competitie begint pas echt binnen zes maanden hé. Dat ze er nu maar eens een propagandamatch van maken!", hoopt Van Binst.

De kans is klein dat de twee coaches gaan luisteren en alle voorzichtigheid overboord zullen gooien. "'t Is nochtans het moment om eens alle registers open te trekken. De kloof tussen Brugge en Anderlecht is kleiner geworden, daar ben ik zeker van. Hoe klein en of ze volledig gedicht is, kunnen we zondag misschien zien."

Rezaei, dat gaat geen zevende wereldwonder worden

Want voor de voormalige rechtsachter is het moment er om aan eerherstel te doen. "Brugge heeft weer wat problemen met zijn keeper en aanvallend zijn ze toch goeie spelers kwijtgeraakt. Die Diaby vond ik een goeie. Wesley is geschorst en Vossen geblesseerd. En eerlijk: die nieuwe - hoe heet hij weer? (Rezaei, nvdr.) - is me nooit opgevallen bij Charleroi. We gaan daar geen zevende wereldwonder van maken hé."

Anderlecht zit dan weer in de flow. "Trebel is opgestaan, dat vind ik goed. Hij speelt als een echte kapitein. En van Santini ben ik echt onder de indruk. Hij kon altijd al een goal maken, maar hij is nog beter geworden. Hij is een echte goalgetter. Een pak beter dan die Teodorczyk. Santini is een echte midvoor."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties