'Ciske' Amuzu verklaart zijn terugval: "Ik trainde niet meer scherp, mijn vader heeft me daarop aangesproken"
Redactie
| 4 reacties

Francis Amuzu maakt indruk bij Anderlecht

'Ciske' Amuzu verklaart zijn terugval: "Ik trainde niet meer scherp, mijn vader heeft me daarop aangesproken"
Foto: © photonews

Francis Amuzu heeft de voorbije weken zijn basisplaats gerechtvaardigd. De pijlsnelle flankaanvaller zorgt voor het meeste gevaar bij paars-wit. De 19-jarige heeft wel nog werkpunten, maar daar heeft hij Hein Vanhaezebrouck en zijn vader voor.

In de match tegen Standard was hij weeral één van de beteren bij Anderlecht. Vader Theo Amuzu, ooit nog prof bij Standard en KV Mechelen, kon trots zijn op zijn zoon. "Mijn vader was heel blij. Of hij me tips geeft? Hij was een middenvelder en ik een flankspeler. Hij was niet zo snel als ik", lachte Amuzu op zijn persconferentie.

"Maar ja, hij is heel belangrijk voor mijn carrière. Hij had een fantastisch inzicht en dat brengt hij ook over op mij. Hij geeft me tips. De belangrijkste is misschien wel dat ik nooit stress mag hebben voor een wedstrijd. 'Als je eerste controle goed is, ben je vertrokken', zegt hij altijd."

"Voor mijn debuutmatch tegen Eupen had ik wel stress en heb ik hem gebeld. 'Rustig blijven en alles komt in orde', zei hij. Na elke match herbekijken we de wedstrijd samen en zeg hij wat ik fout deed", aldus de nieuwe chouchou van het Astridpark.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties