Emoties, tranen en een beetje voetbal: hoe Ivan Leko zich hand in hand met supporters over schandaal wil zetten
Yannick Lambrecht
Yannick Lambrecht vanuit Brugge
| 12 reacties

Ivan Leko beleefde een avond vol emoties in het Jan Breydelstadion

Emoties, tranen en een beetje voetbal: hoe Ivan Leko zich hand in hand met supporters over schandaal wil zetten

Sinds vrijdag ligt de focus terug op het voetbal, maar het zal desondanks nog even duren voor Ivan Leko alles volledig verwerkt heeft. Een vrijdagavond in het volgepakte Jan Breydelstadion waar íédereen hem steunde was een eerste therapiesessie.

Op zijn eerste persconferentie sinds 'het schandaal' was Ivan Leko er zó hard op gebrand om te antwoorden op het veld. "Club Brugge is mijn tweede familie", "Als de supporters me iets geven, geef ik dat driedubbel terug" en "Mijn 200% inzet wordt door deze steun alleen nóg groter", verkondigde hij.

Een dag later kwam Waasland-Beveren op bezoek en de intentie was duidelijk: zodanig goed spelen dat iedereen alles kon vergeten, al was het maar voor eventjes. Maar het povere spel was niet in verhouding met de immense steun. Club stond slechts vijf minuten in een winnende positie en bleef steken op 1-1.

Allemaal ondanks de indrukwekkende taferelen in het begin van de avond. Tifo's, Kroatische vlaggen en een nooit eerder zo luide 'Ivan Leko's Bruges Army' gingen door het volgepakte Jan Breydel. Uiteindelijk zorgde het er alleen maar voor dat de trainer nog meer teneergeslagen op de persbabbel verscheen.

"Chapeau, supporters. Voor alle steun, 95 minuten lang. Het is extra pijnlijk en triestig dat we jullie niet konden bedanken met een overwinning." Had de volgende vraag iets langer uitgebleven, zou hij wellicht in tranen zijn uitgebarsten. Een emotionele avond voor een trainer die zo de focus legt op het mentale aspect van voetbal. Maar de bedanking voor alle steun zal wel nog komen. Woensdag tegen Monaco?

Bekijk hier de beelden van de immense steun voor Ivan Leko

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties