Vrouw van Waasland-Beveren-voorzitter Dirk Huyck schreeuwt onschuld uit na onthullend verhaal over matchfixing

Redactie
| 19 reacties
Vrouw van Waasland-Beveren-voorzitter Dirk Huyck schreeuwt onschuld uit na onthullend verhaal over matchfixing
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Speurders ontdekten dat vijf dagen voor de degradatiematch tussen KV Mechelen en Waasland-Beveren, WB-voorzitter Dirk Huyck in de interieur- en keukenzaak van zijn vrouw in Beveren een afspraak had met Dejan Veljkovic.

Veljkovic meldde vervolgens aan Thierry Steemans, de financieel directeur van KV Mechelen het volgende: "Alles is in orde. De keuken is besteld." Codetaal voor 'de match is gefixt.'

De telefoons van Huyck werden op dat moment al afgeluisterd. Het gerecht liet de WB-preses vrij onder voorwaarden, maar stelde hem wel in verdenking van criminele organisatie en passieve corruptie. 

"Mijn man staat recht in zijn schoenen"

"Mijn man heeft op geen enkel ogenblik iets gedaan om een match te vervalsen of te beïnvloeden”, zegt zijn vrouw Natascha van Meirvenne in Het Nieuwsblad. "Hij staat recht in zijn schoenen en de waarheid staat aan zijn kant."

"Door het onderzoek kan hij zich niet verdedigen in de media. Dit weegt heel zwaar op hem en het liefst van al zou hij zelf zijn onschuld uitschreeuwen. Ik voel mij geroepen om dit in zijn plaats te doen na alle verschijningen in de pers."

Volste vertrouwen in het gerecht

Woensdag kwam een opvallend verhaal in het onderzoek naar matchfixing aan het licht. (Lees er HIER meer over) "Deze zaak weegt zwaar op ons gezin en ik vind het bijzonder jammer dat het proces in de media gevoerd wordt", gaat Van Meirvenne voort. "Mijn man heeft het volste vertrouwen in het gerecht en zal op het gepaste ogenblik reageren. Ik hoop dat de pers onze privacy respecteert."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties