Top&Flop Neto is back, Standard en Genk verwenden, Antwerp komt eraan vs (Sch)Anderlecht, het doelmannenprobleem bij Club en Wase miserie

Aernout Van Lindt
Aernout Van Lindt
| 1 reacties
Neto is back, Standard en Genk verwenden, Antwerp komt eraan vs (Sch)Anderlecht, het doelmannenprobleem bij Club en Wase miserie
Foto: © SC

Ook in het seizoen 2018 - 2019 staan we de hele week voor jullie klaar in de Jupiler Pro League op alle velden en in ons kantoor. Op maandag mag u dus ook naar wekelijkse gewoonte een nabeschouwing verwachten met toppers én floppers.

TOP

Een topper die naam waardig

De toppers die we tot op heden zagen dit seizoen leverden nog niet al te veel leuk voetbal op, maar met Standard - Genk was dat (eindelijk) eens anders. Twee teams die er vol voor gingen én het nodige spektakel op de mat brachten.

KRC Genk was opnieuw fantastisch in de balbehandeling, maar botste flink wat keren op een sterk keepende Guillermo Ochoa. Het was genieten van minuut 1 tot minuut 90, zo hoort het eigenlijk gewoon te zijn. 

Renato Neto

KAA Gent won zijn eerste thuismatch sinds de komst van nieuwe coach Thorup en deed dat met opnieuw degelijk voetbal.

Toch was vooral de terugkeer van Renato Neto hét nieuws in de Ghelamco Arena. Na anderhalf jaar blessureleed mag hij zich eindelijk terug voetballer noemen, het leverde hem een deugddoend applaus op van alle supporters. 

Antwerp komt eraan, op én naast het veld

Antwerp won nog eens met een Bölöni-score op het veld van Waasland-Beveren en is daarmee nu knap derde in de stand, tot grote vreugde van de coach overigens. De organisatie stond er, het voetbal was er.

De supporters van The Great Old maakten dan weer flink wat indruk in de tribunes, zowel in de uitvakken als in de hoofdtribune. Het legioen is bijzonder groot, lijkt steeds groter te worden ... Wie houdt ze tegen?

FLOP

Wase miserie

Het Waasland ligt op apegapen. Bij Waasland-Beveren moeten ze het voorlopig zonder voorzitter stellen, op het veld was er weinig voetbal te zien en in de tribunes werden ze dus afgetroefd door de bezoekers.

Maar bij Lokeren gaat het zo mogelijk nog slechter: 6 op 36 en Peter Maes meteen linea recta de laan uitgestuurd. Het trainerskerkhof wordt weer wat groter, knap dat ze in Zulte Waregem zoals steeds niet meedoen aan dat soort dramatisch gedoe.

(Sch)Anderlecht?

Wat Anderlecht liet zien op Eupen deed bijzonder veel pijn aan de ogen. Elke keer als we denken dat de bodem met paars-wit zo stilaan een keertje moet bereikt zijn, dan doen ze er nog een schepje bovenop.

De manier waarop ze door Luis Garcia en co werden weggespeeld? Niet te begrijpen. Hein Vanhaezebrouck heeft nog wel wat puzzelwerk, zoveel is duidelijk.

Brugs doelmannenprobleem, part 36

Officieel is hij geblesseerd, maar Karlo Letica zit alvast niet in de wedstrijdselectie voor de midweekwedstrijd van Club Brugge. Hij is zo toch een beetje het slachtoffer na een 2 op 9 voor blauw-zwart en enkele foutjes.

Het doelmannenprobleem bij Club Brugge is niet nieuw en het zou verder ook droef zijn het enkel op hem te steken, want er blijven de laatste weken nog een paar spelers ferm onder hun niveau bij blauw-zwart. En dan kabbelt het beekje al snel ...

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties