#wijzijnlokeren: Lokerse supporters willen in stijl afscheid nemen van 1A: "Geen rouwstoet, wel een toekomstmars"

Yannick Lambrecht
Yannick Lambrecht
| 13 reacties
#wijzijnlokeren: Lokerse supporters willen in stijl afscheid nemen van 1A: "Geen rouwstoet, wel een toekomstmars"

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Zondag kan het na de thuismatch tegen RSCA officieel zijn: de degradatie van Sporting Lokeren. Het einde van een 23-jarig avontuur in de hoogste klasse, maar absoluut niet het einde van de club. Dat bewijst het supportersinitiatief 'Wij Zijn Lokeren'.

"We willen tonen dat we ondanks alles trots blijven op onze club én dat er potentieel is om verder op te bouwen", verklaarde co-organisator Lieven Hérie op een persvoorstelling. De actie wordt al massaal ondersteund door de club (lees meer), de stad (lees meer) en uiteraard de wit-geel-zwarte supporters.

Intussen zijn op verschillende plaatsen in Lokeren al zwarte banners te zien met de hashtag #wijzijnlokeren. Via sociale media proberen de initiatiefnemers zoveel mogelijk fans op sleeptouw te nemen. Zo wordt aan iedereen - van doorsnee fans, tot clubmedewerkers, tot ex-spelers - opgeroepen om hun vroegste en meest memorabele herinnering aan Sporting te delen.

17 maart

Het orgelpunt van de actie is op zondag 17 maart, de dag van de laatste competitiematch in eigen huis tegen Cercle Brugge. Voor aanvang zal er op de Grote Markt een heus 'fandorp' zijn (denk aan de taferelen onder het Atomium voor de twee gewonnen bekerfinales) met om 16u een mars naar het Daknamstadion.

"Het wordt geen rouwstoet, maar wel een toekomstmars," aldus Hérie. "Massale mobilisatie is het ordewoord. Als het lukt om 18.000 man te mobiliseren naar de Heizel, dan moet het ook lukken om op 17 maart 8.000 man naar Daknam te krijgen." 1A of 1B, Lokeren 

Voor meer info kan je via deze link terecht op de FB-pagina van 'Wijzijnlokeren'

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties