Dit is ons Team van de Week!

Redactie
| 1 reacties
Dit is ons Team van de Week!
Foto: © SC

We zijn alweer negen speeldagen ver in de play-offs en alles is beslist voor de titel. Deze elf spelers waren bepalend het afgelopen weekend.

Doel

Ochoa, Bostyn, Riou, Niasse, ... Het aantal genomineerde doelmannen swingde nog eens de pan uit na speeldag 9 in de play-offs. We kozen echter voor William Dutoit, die bij KV Oostende ook nog eens een elfmeter pakte en meer verdiende dan in het slot alsnog de 1-1 te slikken. 

Verdediging

Achterin kiezen we voor drie personen. Joakim Maehle liet opnieuw zien waarom hij zo belangrijk is voor Genk met een knappe assist richting titel, terwijl Wouter Corstjens voor Westerlo heel wat werk verrichte. Kevin Kis verraste ons dan weer aangenaam bij Union, al hadden ook Laifis, Dewaest of Lucumi hier kunnen staan. 

Middenveld

Razvan Marin nam afscheid van Sclessin in stijl, met een heerlijke trap, een knappe strafschop en heel wat bedrijvigheid. Dat KRC Genk - ondanks het vertrek van Pozuelo - kampioen is geworden, mag het ook deze keer Berge en Heynen voor danken. Heynen maakte hét doelpunt van de titel, maar was werkelijk overal - niet voor het eerst. 

Aanval

Voorin twee spitsen uit het duel Antwerp - Gent. Mbokani verloor dan wel, maar toonde zich de absolute woelwater en was duidelijk blij terug te komen uit schorsing. Sorloth kreeg dan weer pas op het einde van zijn match de absolute verlossing met een meer dan verdiend doelpunt.

Zij worden geflankeerd door twee absolute lichtpuntjes in de duisternis van hun team: Yari Verschaeren bij Anderlecht, Theo Bongonda bij Zulte Waregem

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties