Vervroegd op verlof of een slimme kaart richting belangrijke matchen om Europees voetbal? Opmerkelijk veel schorsingen op slotspeeldag
Aernout Van Lindt
Aernout Van Lindt
| 0 reacties

Massimo Bruno, Jelle Van Damme, Joakim Maehle, Davy De fauw, Wesley Van Den Bogaert, Xavier Molina, Brandon Mechele, Anas Hamzaoui, ... Veel schorsingen voor de slotspeeldag

Vervroegd op verlof of een slimme kaart richting belangrijke matchen om Europees voetbal? Opmerkelijk veel schorsingen op slotspeeldag
Foto: © photonews

De play-offs zitten er zo goed als op, de laatste speeldag is volop bezig - al zijn er ook nog enkele wedstrijden met oog op Europees voetbal. En dus was het uitkijken welke spelers vervroegd op verlof konden/wilden en wie nog een slimme gele kaart wenste te pakken om andere redenen.

In de play-offs ben je na drie gele kaarten geelgeschorst, in tegenstelling tot de vijf tijdens de reguliere competitie. En dus was het tijdens de midweek kijken naar wat diverse spelers met twee gele kaarten zouden doen, met oog op wat nog zou volgen.

Diverse spelers pakten hun derde gele kaart en mochten zo iets vroeger dan de rest van de club op verlof. Davy De fauw (Zulte Waregem) en Anas Hamzaoui (Union) mochten vrijdagavond niet spelen, op zaterdagavond zitten Xavier Molina (Eupen) en Bryan Van Den Bogaert (Westerlo) op het schorsingsbankje.

Slim?

Zondag ook geen Joakim Maehle (KRC Genk) of Brandon Mechele (Club Brugge) aan de aftrap in voor hen overbodige wedstrijden in play-off 1. Voor Ivan Santini (Anderlecht) en Dylan Bronn (Gent) komt de schorsing wél ongelegen in het duel om plek 5.

En dan zijn er nog twee 'speciale gevallen'. Jelle Van Damme (Antwerp) slikte in minuut 94 een gele kaart tegen Gent, waardoor hij de match op Club Brugge mist. Massimo Bruno (Charleroi) pakte ook zijn derde gele kaart, waardoor hij er niet bij is in Eupen. Dat betekent voor beiden wel dat ze er zeker wél bij zijn in de volgende partij. Voor Bruno is dat Kortrijk - Charleroi, voor Van Damme zou dat Antwerp tegen de winnaar van dat duel kunnen worden in de strijd om Europees voetbal.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws