Nog geen speelminuten maar wel mee naar het EK U21: "Yari heeft dat zelf afgedwongen"
Hannes Van Gael
Hannes Van Gael
| 0 reacties

Johan Walem selecteerde Yari Verschaeren voor het EK U21

Nog geen speelminuten maar wel mee naar het EK U21: "Yari heeft dat zelf afgedwongen"

Wat een seizoen is het tot dusver geweest voor Yari Verschaeren. Hij brak als 17-jarige door in het eerste elftal van Anderlecht en straks neemt hij deel aan het EK U21 in Italië en San Marino.

En dat zonder een minuut te spelen voor de nationale U21. Verschaeren had tijdens de enige oefeninterland in juni (een 3-0 nederlaag tegen Frankrijk) namelijk examenverplichtingen op school. Toch nam Johan Walem hem mee. Wij spraken Wout Faes en Siebe Schrijversover hun jonge ploeggenoot, enkele dagen voor de bekendmaking van de selectie.

"We hebben hem snel in de groep opgenomen en ik denk dat hij zich ook goed voelt. Het is ook geen moeilijke groep om jezelf in te integreren", had aanvoerder Siebe Schrijvers ons te vertellen.

Hij zal ons zeker kunnen helpen

"Hij verdient het om erbij te zijn, ook al is het nog maar zijn eerste selectie. Dat heeft hij gewoon zelf afgedwongen. Het kan alleen maar positief zijn voor de groep dat zo’n speler bij ons kan meedoen", aldus Schrijvers.

Ook Wout Faes had de selectie van Verschaeren zien aankomen. "Het is een goede voetballer. Ik weet niet of hij zal starten, maar hij zal ons zeker kunnen helpen", besloot de centrale verdediger van KV Oostende.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties