Reactie Union-spelers blijven rustig onder heisa rond Selemani: "Er was veel interesse na zijn groots seizoen"

Union-spelers blijven rustig onder heisa rond Selemani: "Er was veel interesse na zijn groots seizoen"
Foto: © photonews

De saga rond Faïz Selemani deed al de verbeelding spreken en dan moest hij nog ingelijfd worden door KV Kortrijk, zonder dat er sprake is van een akkoord met Union. Dit alles heeft ook invloed op de spelers die wel nog uitkomen voor de coleider in 1B, al nemen die geen standpunt in.

Nog voor KV Kortrijk met het nieuws naar buiten kwam dat het Gent, Antwerp en Mechelen aftroefde voor Selemani, was er bij Union al veel te doen omtrent de Kameroener. Die stuurde zodanig aan op een transfer dat hij naar de B-kern gestuurd werd. Toen zich meldde aan het trainingscomplex in Lier, verhinderden mensen van de security hem om op het trainingsveld te stappen.

Persoonlijke zaak tussen speler en club

Vanaf heden is hij dus een Kortrijk-speler, al gaat het bestuur van Union nog stappen ondernemen. Mathias Fixelles verwoordt hoe de spelersgroep van Union naar de hele zaak kijkt. "We weten dat hij in de belangstelling stond van andere clubs. Het is een persoonlijke zaak tussen hem en de club. Het brengt niets bij om daar constant mee bezig te zijn. We zijn professioneel genoeg om hier mee om te gaan."

In elk geval is het geen verrassing dat Selemani andere oorden op zoek. "Er was veel interesse voor hem na zijn groots seizoen dat hij bij ons speelde. Dan kun je riskeren om zo'n speler te verliezen." Of Union bijvoorbeeld bij de FIFA nu nog zijn gram kan halen of niet, het is wel duidelijk dat de Brusselse club zonder zijn voormalige smaakmaker verder gaat.

Opvallend: het was net Fixelles die de positie van Selemani in mocht nemen in de wedstrijd tegen Lokeren. "Ik kan op verschillende posities spelen. De concurrentie in het team blijft hetzelfde. Ik blijf mij concentreren op mijn persoonlijke job en we proberen met zijn allen nog beter te doen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties