Vercauteren legt uit waarom hij voor Anderlecht koos en OHL verliet: "Nee, ik snap de woede van OHL niet"
Johan Walckiers
Johan Walckiers
| 48 reacties

Frank Vercauteren vindt het perfect logisch hoe hij OH Leuven verliet

Vercauteren legt uit waarom hij voor Anderlecht koos en OHL verliet: "Nee, ik snap de woede van OHL niet"
Foto: © photonews

Bij OH Leuven waren ze zwaar ontgoocheld - kwaad zelfs - nadat Frank Vercauteren plotseling uit de club verdween om hoofdtrainer van Anderlecht te worden. Vercauteren zelf begrijpt alle commotie niet: "Het stond zwart op wit in mijn contract."

Vercauteren vindt dat hij het recht had om OHL te verlaten. "Nee, het was geen makkelijk afscheid, wat men ook denkt of zegt. Maar toen ik tekende heb ik een bepaalde vrijheid opgeëist. Ik denk dat dat voor de club ook heel duidelijk was."

"Er staat iets bij OHL waar ze naar de toekomst toe mee verder kunnen. Er is een visie en een structuur. Ik twijfel niet aan het competitieve. We zijn aangekomen bij de club toen er 35 kernspelers waren en OHL laatste stond. Nu zijn er 22 kernspelers, aangevuld met jeugd die opgeleid wordt tot prof. Er is een goeie trainer. De weg is uitgestippeld."

Ik zie dit toch als een verbetering

Maar uiteindelijk was de roep van zijn ex-club te groot. "Je weegt alles tegen elkaar af. Er waren verschillende zaken die me aantrokken. Uiteindelijk ben ik hier als speler wel groot geworden. Er is een andere ambitie hier, er zijn andere mogelijkheden... Voor mij was dit een stap naar boven. Ik zie dit als een verbetering."

Dat OHL in zijn wiek geschoten was, begrijpt hij dan ook niet. "Wat had ik moeten doen? Tien dagen ervoor vragen of ik 'aub weg mag?'. Ik begrijp hun ontgoocheling niet. Ze kunnen beter denken aan de verderzetting van mijn werk dan over ontgoocheling te praten. Dat zou ik doen hé. Ze krijgen daar ook compensatie voor. Ik hoop dat ze 1A halen. Er zullen er daar ongetwijfeld ook een paar blij zijn dat ik er niet meer ben. Ze kunnen nu bewijzen dat ze het ook zonder mij kunnen, waar ik ook niet aan twijfel."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties