Allerheiligen: deze talentvolle voetballers met een Belgische link verlieten ons de laatste jaren

Dante Bellon
| 23 reacties
Allerheiligen: deze talentvolle voetballers met een Belgische link verlieten ons de laatste jaren
Foto: © Photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Op Allerheiligen herdenken we onze dierbaren die ons hebben verlaten. Daarbij staan we uiteraard ook stil bij de voetballers die veel te vroeg van ons zijn moeten heengaan.

François Sterchele

De Luikse aanvaller kwam op 23-jarige leeftijd in het elftal van Charleroi. De voetbalwereld leerde hem kennen als "Stersjel". Een seizoen later maakte hij de overstap naar Germinal Beerschot waar hij topschutter werd met 21 doelpunten en zijn naam veranderde in "Sterkélé". Uiteindelijk versierde Sterchele zijn droomtransfer op 25-jarige leeftijd naar Club Brugge. Daar maakte hij elf doelpunten in 31 wedstrijden.

Hij liet het leven op donderdagochtend 8 mei 2008 nadat hij van de weg ging en tegen een boom reed. Hij was op slag dood. Tot vandaag herdenken de fans van Club Brugge hem nog steeds in de 23e minuut. 

Bobsam Elejiko

Deze naam klinkt voor de meesten onder ons niet erg bekend in de oren. Elejiko arriveerde in 2003 bij KVC Westerlo. In de Kempen werd hij een vaste waarde, maar na enkele blessures trok de Nigeriaan naar toenmalig tweedeklasser Antwerp in 2007. Een jaar later verdedigde hij de kleuren van Deinze, daarna die van Waasland alvorens hij in eerste provincial aan de slag ging bij Merksem.

De club uit Antwerpen speelde op 13 november 2011 een thuiswedstrijd tegen Kaart wanneer Elejiko een hartaderbreuk kreeg. Alle hulp kwam te laat voor de verdediger.

Junior Malanda

Junior Malanda was uit deze heren misschien wel het grootste talent. Kwam als 17-jarige terecht bij Zulte Waregem onder Francky Dury. Dat seizoen kende Essevee een boerenjaar met de tweede plaats als beloning in het klassement. Malanda trok samen met Thorgan Hazard alle aandacht.

De Brusselaar, nog altijd maar 18, verhuisde in de zomer van 2013 naar Wolfsburg. Na een halfjaar werd hij opnieuw uitegeleend. Het seizoen erna speelde Malanda mee bij die Wölfe tot het noodlot toesloeg. Malanda overleed op 21-jarige leeftijd na een auto-ongeval. Een vriend van hem zat achter het stuur. Malanda was op slag dood.

Grégory Mertens

Mertens maakte zijn debuut op het hoogste niveau voor Cercle Brugge. Hij kende coach Bob Peeters nog van zijn tijd bij AA Gent. Mertens viel in op het veld van Anderlecht. Zijn eerste doelpunt maakte hij in 2012 op het veld van OH Leuven. UIteindelijk bleef de verdediger 3,5 jaar in Brugge alvorens hij naar Lokeren trok. Daar werd hij onder Peter Maes meteen in de basis gedropt. Het jaar erna kende hij vooral blessureleed.

Op 27 april 2015 keerde de neef van Sven Kums opnieuw terug bij de beloften van Lokeren tegen Genk. Na een hartfalen in de eerste helft werd hij naar het ziekenhuis overgebracht waar hij drie dagen later overleed. 

Tim Nicot 

Tim Nicot was voetballer bij Beerschot-Wilrijk. In de lente van 2015 speelde hij met wat vrienden na het seizoen een toernooi in het Antwerpse Hemiksem. De verdediger kreeg tijdens het voetballen een hartstilstand en overleed twee dagen later in het ziekenhuis. Bij elke thuiswedstrijd van Beerschot wordt hij nog steeds herdacht.

Mo Nitcheu

De STVV-belofte Mo Nitcheu maakte indruk tijdens de voorbereiding bij de troepen van Marc Brys. Begin juli liep het echter mis.

Bij een bijzonder zwaar verkeersongeval in Kortessem kwam de 19-jarige Kameroense speler om het leven. 

Cheick Tioté

Cheick Tioté belandde in 2005 bij de eerste kern van Anderlecht. De middenvelder speelde weinig voor de Brusselaars en trok in 2008 naar FC Twente, waar hij doorbrak. Twee jaar later ging de Ivoriaan in Engeland bij Newcastle voetballen. Daar werd hij tot aanvoerder gebombardeerd. In zeven jaar Newcastle maakte Tioté welgeteld één doelpunt. Dat was in 2011 tegen Arsenal.

Na zeven jaar vertrok Tioté uiteindelijk naar China. Daar speelde hij elf wedstrijden voor Beijing BSU. Tijdens een training liet hij het leven na een hartfalen. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties