Speeldag 14 opent in Eupen, zondag volgt topper

Dante Bellon
| 0 reacties
Speeldag 14 opent in Eupen, zondag volgt topper
Foto: © photonews

Na de eerste midweek-speeldag van deze jaargang staat zaterdag alweer een nieuwe klaar. Openen doen we in Eupen. 

Eupen begon desastreus aan de competitie. Na acht speeldagen telden de Panda's slechts drie punten. De laatste vijf wedstrijden haalde de club uit de Oostkantons maar liefst tien punten waarmee ze nu van de degradatieplaatsen weg zijn. De wedstrijd tegen Anderlecht was sterk van Eupen. Genk kende dan weer een moeilijke avond tegen Antwerp en ook tegen Cercle kwamen de Limburgers goed weg. De wedstrijd aan de Kehrweg lijkt geen schoonheidswandeling te gaan worden voor de kampioen. 

Klaar voor top-6

Nog een interessante wedstrijd is die tussen Moeskroen en Antwerp. Les Hurlus zijn na een 2 op 15 weggezakt uit de top-6. De Henegouwers staan nu negende met 17 punten. Maar een verplaatsing naar Le Cannonier is nooit van de poes. Al won The Great Old zijn laatste drie wedstrijden tegen Moeskroen. Antwerp staat na een billijk gelijkspel op Genk vijfde met 21 punten. Manuel Benson (Antwerp) keert voor het eerst terug naar zijn ex-club.

West-Vlaamse derby

Leider Club Brugge ontvangt in de West-Vlaamse derby KV Kortrijk. Club is nog steeds ongeslagen en wil die reeks graag verder zetten. Kortrijk verloor dinsdag dan weer kostbare punten aan Eupen. De troepen van Yves Vanderhaeghe staan momenteel elfde en tellen veertien punten. Voor doelman Bruzzese wordt het een weerzien met zijn ex-ploeg. De laatste keer dat Kortrijk een punt kon pakken in Jan Breydel was op tweede kerstdag 2012. Het bleef toen 0-0.

Nu wel?

Zondag ontvangt Anderlecht Cercle Brugge. Na een ferme aderlating tegen AA Gent wil Anderlecht koste wat kost de drie punten thuis houden tegen de laatste in de stand. Cercle daarentegen wil dan weer voortgaan op haar elan. De ploeg van Bernd Storck sleepte tegen Moeskroen een punt uit de brand en kon op Genk ook al aanspraak maken op een punt. De laatste keer dat Cercle Brugge kon winnen in het Astridpark, was in januari 2009: 1-2.

Dé topper

Maar de absolute topper van speeldag 14 is AA Gent-Standard. De Buffalo's mochten dan wel opnieuw niet gewonnen hebben buitenshuis, de gelijkmaker in de extra tijd tegen Anderlecht deed daarom niet minder deugd. Jess Thorup en de zijnen verloren in de Ghelamco Arena nog maar één keer punten. Dat was tegen Wolfsburg: 2-2. Standard wisselt op zijn beurt de goede wedstrijden met de mindere af. De eerste achtervolger van Club Brugge behaalde sinds de nederlaag op Anderlecht 15 op 21 en volgt daarmee op drie punten van de leider (27). Gent is vierde op vijf punten van Standard.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties