Op klasse staat geen leeftijd! Dertigplussers aan de macht in individuele klassementen

Hannes Van Gael
Hannes Van Gael
| 0 reacties
Op klasse staat geen leeftijd! Dertigplussers aan de macht in individuele klassementen

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Als we gaan kijken naar de leiders in de individuele klassementen valt er één zaak op: zowel de topschutter, de assistenkoning en de doelman met de meeste clean sheets achter zijn naam is een dertiger.

Topschutter

Dieumerci Mbokani (33) voert al sinds het begin van dit seizoen de topschutterslijst in de Jupiler Pro League aan. Hij zit nu aan tien goals. De sluipschutter van RAFC is een gevestigde waarde in het Belgische voetbal en pikte bij al zijn ploegen in ons land wel zijn goaltje mee.

Het is ergens wel logisch dat de jonkies het moeten afleggen tegen de Congolese spits van Antwerp. Veel scoren op jonge leeftijd is niet iedereen gegeven. Lukt je dat toch, dan verschijn je al snel op de radar van buitenlandse clubs en ben je quasi onhoudbaar voor een Belgische club. Denk maar aan Yaremchuk en David van KAA Gent. Zullen zij volgend seizoen nog te bezichtigen zijn in de Ghelamco Arena?

De voorbije twee seizoenen ging er ook een dertiger met de Gouden Stier aan de haal. Twee keer dezelfde: Hamdi Harbaoui.

Assistenkoning

De beste drie aangevers in de Jupiler Pro League zijn drie dertigers. Ruud Vormer (31) heeft met zijn elf assists een straatlengte voorsprong op Vadis Odjidja (30) en Onur Kaya (33). Zij hebben er zes achter hun naam staan. De Nederlander is nu al stevig op weg om de opvolger van Hans Vanaken te worden.

Meeste clean sheets

Simon Mignolet mag nog maar eens een clean sheet achter zijn naam schrijven na het voorbije voetbalweekend: zijn achtste al in de Jupiler Pro League na zijn transfer van Liverpool naar Club Brugge. De 31-jarige goalie doet zo drie stuks beter dan Bossut (34), Bodart (21) en Van Crombrugge (26).

Als de Limburger is aardig op weg om de gouden handschoen van Danny Vukovic, ook al een poos op tram 3, over te nemen. De Australiër kan zijn titel niet verdedigen want hij is langdurig geblesseerd.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties