Vercauteren over penaltygeval Diagne: "Blij dat hij hier niet zit? Nee, zo denk ik niet, ik hoopte dat Club punt zou pakken"
Johan Walckiers
Johan Walckiers vanuit Anderlecht
| 14 reacties

Frank Vercauteren over het penaltygeval met Mbaye Diagne

Vercauteren over penaltygeval Diagne: "Blij dat hij hier niet zit? Nee, zo denk ik niet, ik hoopte dat Club punt zou pakken"
Foto: © photonews

Zouden ze bij Anderlecht woensdag gelachen hebben? Mbaye Diagne - die bijna bij paars-wit zat - liet zijn ego gelden tegen PSG en verprutste een strafschop die een punt had kunnen opleveren. "Ik denk niet zo en ik denk dat Club in het omgekeerde geval ook niet zo zou denken", aldus Vercauteren.

Frank Vercauteren werd op zijn persconferentie gevraagd naar het geval. Uiteraard wou hij zich niet expliciet over de zaak uitspreken, maar hij gaf wel zijn mening hoe het bij zijn ploeg moet gebeuren. "Ik duid twee jongens aan en die moeten overleggen. Dat is ook wat er tussen Vlap en Roofe vorige week gebeurde, dat was geen ruzie", zei hij.

"Soms voelt een speler zich niet goed genoeg om te trappen, dan moet hij dat zeggen. Ik geef hen de vrijheid om te beslissen. Maar de ego's mogen daar niet de bovenhand in halen. Pas op, je hebt ego's nodig, maar wel ego's die zich in dienst stellen van de ploeg."

Spijtige zaak

Vercauteren zou uiteraard ook 'not amused' zijn als een speler van zijn ploeg moest doen wat Diagne in het Parc des Princes deed. Voor hetzelfde geld had hij nu de Senegalees onder zijn hoede. "Of ik blij ben dat hij niet bij mij zit? Ik denk niet zo en ik hoop en denk dat Club Brugge in het omgekeerde geval ook niet zou denken."

"Je hoopt als Belg altijd dat de Belgische ploegen het goed doen in Europa. Het is een spijtige zaak dat ze daar geen punt gepakt hebben. Dit is geen leuke zaak voor Club."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties