Verschaeren, Clement en Rode Duivels genomineerd voor Belofte, Coach en Ploeg van het jaar
Hannes Van Gael
Hannes Van Gael
| 6 reacties

Yari Verschaeren, Philippe Clement en Rode Duivels genomineerd voor Belofte, Coach en Ploeg van het jaar

Verschaeren, Clement en Rode Duivels genomineerd voor Belofte, Coach en Ploeg van het jaar
Foto: © photonews

Op 21 december deelt Sportspress, de beroepsorganisatie van Belgische sportjournalisten, de trofeeën voor Sportman, Sportvrouw, Belofte, Ploeg, Coach en Paralympiër van het Jaar uit. Philippe Clement, Yari Verschaeren en de Rode Duivels behoren tot de kanshebbers.

In de twee hoofdcategorieën zijn er geen genomineerden uit de voetbalwereld. Wielrenners Campenaerts, Evenepoel en Van Aert zijn genomineerd voor Sportman en Derwael (turnen), Meesseman (basketbal) en Thiam (atletiek) zijn genomineerd voor Sportvrouw van het Jaar.

Voor de trofee van beste belofte behoort er wel een voetballer tot de kanshebbers. Yari Verschaeren was in 2019 een van de lichtpuntjes bij Anderlecht. De 18-jarige middenvelder moet het afleggen tegen Thibau Nys (veldrijden) en Nina Sterckx (gewichtheffen).

Philippe Clement is samen met Jacques Borlée (atletiek) en Shane McLeod (hockey) genomineerd voor Coach van het Jaar. De Rode Duivels kunnen als leider van de FIFA-ranking dan weer Ploeg van het Jaar worden. De Belgian Tornados (atletiek mannen) en de Red Lions (hockey mannen) zijn de andere kanshebbers.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties