Vanhaezebrouck pikt er twee spelers uit bij Charleroi: "Zij zijn klaar voor een stap hogerop"
Jens Nimmegeers
| 5 reacties

Vanhaezebrouck ziet Ryota Morioka en Marco Ilaimaharitra de stap hogerop maken

Vanhaezebrouck pikt er twee spelers uit bij Charleroi: "Zij zijn klaar voor een stap hogerop"
Foto: © photonews

Hein Vanhaezebrouck sprak in zijn column in Het Nieuwsblad vol lof over twee spilfiguren in het sterke seizoen van Charleroi. Ryota Morioka en Marco Ilaimaharitra zijn volgens Vanhaezebrouck klaar voor de volgende stap in hun carrière.

"Ilaimaharitra is de reden waarom Charleroi de laatste jaren zo sterk presteert. Het is al langer duidelijk dat hij het niveau heeft om in een betere competitie mee te draaien", liet Vanhaezebrouck zijn licht schijnen over de middenvelder uit Madagaskar.

De andere speler die Vanhaezebrouck kon bekoren dit seizoen was Ryota Morioka. De Japanse middenvelder blonk uit bij Waasland-Beveren, kon zich niet doorzetten bij Anderlecht, maar komt weer boven water drijven bij Charleroi

De Japanse middenvelder staat nu een heel stuk lager en Vanhaezebrouck ziet dat ook als de reden waarom hij zo goed presteert. "Op de positie als nummer 10 denk ik dat België zijn plafond is. Maar een rijtje lager kan hij zeker nog een hoger niveau aan."

"Morioka heeft laten zien over een sterk recuperatievermogen te beschikken en is technisch sterk. Door zijn herpositionering kan het zijn dat er wel wat interesse is van buitenlandse clubs. Alleen is hij natuurlijk wel al 29 jaar", sluit Vanhaezebrouck af.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Voetbalkrant.com

Al meer dan 21826 voetbalfans gingen je voor!

Met de Voetbalkrant nieuwsbrief ontvang je dagelijks al het laatste voetbalnieuws van jouw favoriete competities, ploegen of spelers per mail.

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties