Anderlecht kondigt contractverlenging aan: Dauda zet handtekening onder overeenkomst voor meerdere jaren
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout
| 8 reacties

Mohammed Dauda verlengt contract bij Anderlecht tot 2023

Anderlecht kondigt contractverlenging aan: Dauda zet handtekening onder overeenkomst voor meerdere jaren
Foto: © photonews

Mohammed Dauda en RSC Anderlecht gaan ook de volgende jaren met mekaar door. De Ghanese spits heeft een vernieuwd contract getekend tot 2023, met een optie voor nog een extra jaar. Anderlecht gelooft dus nog altijd in het potentieel van de jonge aanvaller.

"Mo heeft deze verlenging helemaal zelf afgedwongen", geeft sportdirecteur Peter Verbeke een woordje uitleg. "Vanop een zijspoor heeft hij alle coaches overtuigd van waarde te kunnen zijn voor onze club. Zijn snelheid en doelgerichtheid zijn belangrijke kwaliteiten waardoor hij op verschillende posities van waarde kan zijn."

Vooral de gretigheid van de speler om bij zichzelf het onderste uit de kan te halen bevalt de staf bij RSCA. "De jongen heeft ook een paars hart en wil steeds beter worden, wat altijd een belangrijk element is." Het gebeurt niet dikwijls dat een speler die geen titularis is zo'n meerjarige contractverlenging tekent, maar Dauda en Anderlecht zien het duidelijk nog met mekaar zitten.

De 22-jarige voetballer sloot zich in 2017 aan bij het U21-team van RSCA. Hij werd uitgeleend aan het Nederlandse Vitesse en het Deense Esbjerg, vooraleer opnieuw zijn kans te gaan op Neerpede.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties