Quadruple in aantocht? Scorende Kevin De Bruyne plaatst zich met Manchester City voor volgende ronde in de FA Cup

Seppe Frans
| 1 reacties

Manchester City beschikt na 24 zeges in hun laatste 25 wedstrijden over het nodige vertrouwen. Zaterdagavond gingen ze in de FA Cup op bezoek bij Everton op zoek naar het volgende succes. Het duurde even, maar uiteindelijk trokken ze opnieuw aan het langste eind.

De thuisploeg verweerde zich nochtans goed en maakte het de jongens van Pep Guardiola knap lastig. Toch bleef groot gevaar uit, al bracht de 21-jarige derde doelman van Everton fraaie redding op een poging van Raheem Sterling.

De pijlsnelle flankaanvaller probeerde de bal in de verste hoek te plaatsen, maar de jonge doelman pakte uit met een fenomenale parade. Het was zowaar het enige gevaar van de Citizens. We leken af te steven op penalty’s (geen verlengingen na een gelijkspel mogelijk in de FA Cup), maar een dol slot bracht daar alsnog verandering in.

De competitieleider beukte zich dan toch een keer door de verdediging van the Toffees. Eerst kopte İlkay Gündoğan het openingsdoelpunt tegen de touwen, nauwelijks zeven minuten later knalde Kevin De Bruyne de 0-2 eindstand op het bord.

Ondertussen zit Manchester City bij de laatste vier van de FA Cup waardoor ze nog steeds kans maken op de quadruple. Ze zijn namelijk nog op alle fronten actief. Zo staan ze eerste in de Premier League, zitten ze in de finale van de League Cup en nemen ze het in de volgende ronde van de Champions League op tegen Dortmund.