Minister van Financiën trekt fiscale korting voor profclubs op, maar die reageren vol verbazing en ontevreden: "Cijfers kloppen niet"

Johan Walckiers
Johan Walckiers
| 3 reacties
Minister van Financiën trekt fiscale korting voor profclubs op, maar die reageren vol verbazing en ontevreden: "Cijfers kloppen niet"
Foto: © photonews

De Belgische profclubs kunnen opgelucht ademhalen. Enfin, zo leek het toch na een voorstel van minister van Financiën Vincent Van Peteghem. Hij trok de fiscale korting per club op van vier naar twaalf miljoen euro. Maar ...

De taxshift in het voetbal gaat dan toch niet met de meest grove borstel door het speelveld. Na overleg met de sector heeft Vincent Van Peteghem (CD&V) beslist om alsnog bij te sturen.

Het Laatste Nieuws weet dat de fiscale korting wordt opgetrokken. Geen vier miljoen euro, maar twaalf miljoen euro. Al is er een belangrijke voorwaarde. Dat geld kan enkel worden gebruikt voor infrastructuur en jeugdopleiding. 

Minstens 27 miljoen euro

Volgens Van Peteghem is het een stap in de goede richting waar de clubs beter van worden, maar die zijn nog steeds verbaasd en niet akkoord. "Het budget voor jeugdvoetbal bij onze topclubs behelst ook de studiebegeleiders van de spelers, de sociale begeleiding, de chauffeurs van de busjes... Daar mag de korting allemaal niet meer voor aangewend worden."

"Wij hebben de herziene tekst van de minister kunnen inkijken, en de maatregelen gaan wél verder dan de afgesproken 13 miljoen euro. Een minimalistische berekening van mij, gebaseerd op neutrale cijfers uit jaarrekeningen en individuele rekeningen, komt uit op een impact van minstens 27 miljoen. En die som gaat volgens mij nog hoger oplopen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties