Waarom een verlengd verblijf van Zirkzee wél haalbaar is, terwijl Anderlecht voor Kouamé geen moeite meer zal doen

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 5 reacties
Waarom een verlengd verblijf van Zirkzee wél haalbaar is, terwijl Anderlecht voor Kouamé geen moeite meer zal doen
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

De keuze is gevallen. Peter Verbeke richt alle pijlen op een verlengd verblijf van Joshua Zirkzee. Vanwaar die keuze? En waarom geen extra inspanning doen om Christian Kouamé langer te houden?

We gaan meteen op die laatste vraag antwoorden. Bij AFC Fiorentina heeft Christian Kouamé simpelweg geen toekomst meer. La Viola teert op het aanvallende talent van Arthur Cabral en Krzystof Piatek, terwijl Edinson Cavani volgend seizoen ook richting Firenze lijkt te trekken.

Het contract van de Ivoriaan in Italië loopt bovendien medio 2023 af. Met andere woorden: Fiorentina wil Kouamé deze zomer ten gelde maken. Er is interesse en tien miljoen euro lijkt een correcte prijs te zijn. Enig probleem: het spek naar paars-witte bek. 

En dus richt Peter Verbeke alle pijlen op Joshua Zirkzee. De Nederlander droomt er nog steeds van om in de voetsporen van Robert Lewandowski te treden bij Bayern München, maar daar is het momenteel nog te vroeg voor. 

Complementair met Raman

Een contractverlenging bij Der Rekordmeister én een nieuwe verhuur aan RSC Anderlecht - dat volgend seizoen dan wél Europees zal moeten voetballen - lijkt dan ook een ideale tussenstap. Bovendien bewees Zirkzee de voorbije maanden al dat hij complementair is met Benito Raman.
 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties