CIJFER VAN DE WEEK: 48,7 kilometer: JPL-club loopt wel héél weinig op eerste speeldag (en de toppers zijn ...)

CIJFER VAN DE WEEK: 48,7 kilometer: JPL-club loopt wel héél weinig op eerste speeldag (en de toppers zijn ...)
Foto: © photonews

Cijfers worden steeds belangrijker in het voetbal, sommige coaches beroepen zich zelfs enkel en alleen op de data om goede van slechte spelers te onderscheiden. Maar ook rondom het voetbal kan je met cijfers alles bewijzen. We doen wekelijks een poging rond een specifiek getal.

Deze week gingen we eens kijken naar de kilometers die de diverse clubs in de Belgische competitie aflopen op een wedstrijd.

Een speler legt gemiddeld een dikke tien kilometer af op een wedstrijd, topclubs halen al eens tot 120 kilometer per wedstrijd - bankzitters inbegrepen.

De data worden vaak geheimgehouden, behalve op een niveau waar de parameters in de gaten worden gehouden door afzonderlijke statistici.

Vorig seizoen was het Cercle Brugge dat volgens de data - zeker na de komst van Thalhammer - de meeste kilometers aflegde. Op individueel niveau was de kilometervreter van vorig seizoen Casper Nielsen van Union, ondertussen bij Club Brugge.

48,7 kilometer

Op speeldag 1 van het nieuwe seizoen zou (volgens Sporza) Zulte Waregem 117 kilometer hebben gelopen, een ferm aantal. Seraing van zijn kant zou amper tot 48,7 kilometer zijn gekomen. Zelfs als het een typfout zou zijn en 84,7 bedoeld wordt, dan nog zou het héél weinig zijn. 

En toegegeven: het viel ook wel op: de spitsen gingen nooit druk zetten op de verdediging van Essevee en op diverse fronten was er weinig werklust te bespeuren. Een vogel voor de kat?

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties