Voetbal Vlaanderen begint onderzoek naar jeugdtrainer die beticht wordt van voetbalmoeders te chanteren

Voetbal Vlaanderen begint onderzoek naar jeugdtrainer die beticht wordt van voetbalmoeders te chanteren
Foto: © photonews

Volg KV Mechelen nu via WhatsApp!

De jeugdtrainer van KV Mechelen die beticht wordt van grensoverschrijdende berichten naar moeders van jeugdspelers wordt nu ook officieel onderzocht door Voetbal Vlaanderen. KV Mechelen heeft hem intussen ook al aan de deur gezet.

Nand De Clerck, woordvoerder van Voetbal Vlaanderen, legt uit wat er gebeurt nadat er anonieme meldingen binnenkwamen. "We roepen slachtoffers op om zich te melden en hun medewerking te verlenen aan ons onderzoek. Uiteraard gaan we ook de potentiële dader horen en zijn kant van het verhaal”, aldus De Clercq bij Het Nieuwsblad.

“We horen alle betrokkenen om zo veel mogelijk zicht te krijgen op de situatie", klinkt het nog. De man riskeert een levenslage schorsing als de feiten kloppen. “We kunnen hem dan een voorlopige schorsing opleggen. Dat zou hem verbieden om eender welke functie binnen het voetbal uit te oefenen”, zegt De Clerck.

"Het kan alle kanten uitgaan, maar daarvoor moeten we de resultaten van het onderzoek natuurlijk afwachten. Als de feiten kloppen, willen we voorkomen dat ze zich bij een andere club herhalen." De trainer zelf zegt opgelucht te zijn dat er nu een onderzoek wordt ingesteld.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties